Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Θέσεις Εργασίας στο Χαμόγελο του Παιδιού

Το Σωματείο-Εθελοντικός Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» στο πλαίσιο Υλοποίησης του Υποέργου 1 με τίτλο «Εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας από το Κέντρο Ημέρας για παιδιά και εφήβους θύματα κακοποίησης/παραμέλησης/ενδοοικογενειακής βίας» της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ/ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ/ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ» (κωδικός ΟΠΣ 383687) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), πρόκειται να λειτουργήσει ένα (1) Κέντρο Ημέρας στο Δήμο Ζωγράφου.
ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1
Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας από το Κέντρο Ημέρας με σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των παιδιών και εφήβων θυμάτων κακοποίησης/παραμέλησης/ενδοοικογενειακής βίας.
Στο Κέντρο Ημέρας θα παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:Έγκαιρη παρέμβαση-αξιολόγηση-συμβουλευτική υποστήριξη.

  • Διάγνωση και θεραπεία όλου του φάσματος των παιδοψυχιατρικών προβλημάτων.
  • Διάγνωση και θεραπεία ειδικών μαθησιακών αναγκών.
  • Παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και ειδικής διαπαιδαγώγησης.
  • Υποστήριξη παιδιών ως θυμάτων ή μαρτύρων κατά τη συμμετοχή τους σε νομικές διαδικασίες.
  • Συμμετοχή σε υποστηρικτικά προγράμματα στο πλαίσιο της διαδικασίας Ποινικής Διαμεσολάβησης.
  • Παρακολούθηση-καταγραφή-στατιστική επεξεργασία των αναγκών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που απορρέουν από τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης.
  • Δράσεις ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης της κοινότητας με στόχο την πρόληψη κάθε μορφής φαινομένων παιδικής κακοποίησης.
  • Συνδρομή στην παροχή Συμβουλευτικής σε συνεργασία με την Εθνικής Γραμμής Βοήθειας για το Παιδί ΣΟΣ 1056.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για τις ανάγκες του Υποέργου 1 της παραπάνω Πράξης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκηρύσσει την ακόλουθη θέση.
Για τη στελέχωση της ομάδας υλοποίησης του υποέργου, θα καλυφθεί η θέση ανά ειδικότητα όπως περιγράφεται παρακάτω:
1 θέση ΠΕ Διοικητικού, πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Θέση Διοικητικού
Απαραίτητα τυπικά προσόντα:
  • Πτυχίο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχης ειδικότητας αναγνωρισμένου πανεπιστημίου της αλλοδαπής.
  • Πιστοποιημένη καλή γνώση αγγλικών.
  • Πιστοποιημένη γνώση Η/Υ.
  • Προηγούμενη εθελοντική ή μισθωτή εργασία σε διοικητική θέση του τομέα της ψυχικής υγείας.
Επιπλέον προσόντα που θα συνεκτιμηθούν:
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου πανεπιστημίου της αλλοδαπής.
  • Εμπειρία σε διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
  • Εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία των διαδικασιών οργάνωσης και λειτουργίας συναφών δομών ή/και φορέων.
  • Μεταδοτικότητα, συνεργασία στην ομάδα, επικοινωνία.
Η καλή γνώση ξένης γλώσσας αποδεικνύεται και με απολυτήριο τίτλο ή πτυχίο σχολείου της αλλοδαπής δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τριετούς, τουλάχιστον, φοίτησης.
ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει:
  • Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφόσον ο υποψήφιος έχει ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα στο άριστο επίπεδο και διαπιστώνεται σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ Α’ 39/2001), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά.
  • Να έχουν εκπληρώσει (αφορά τους άνδρες) τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, ή, εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως αντιρρησίες συνείδησης, να έχουν εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία.
Για την απόδειξη των ανωτέρω προσόντων (απαραίτητων και επιθυμητών) απαιτείται η προσκόμιση αναλυτικού βιογραφικού σημειώματος καθώς και της σχετικής συνοδευτικής αίτησης.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά (τίτλοι σπουδών – αναγνώριση πτυχίου για όσους έχουν λάβει το πτυχίο τους στο εξωτερικό, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας/ πιστοποιητικά απόδειξης εργασιακής εμπειρίας, πιστοποιητικά ξένων γλωσσών, πιστοποιητικό γνώσης χρήσης Η/Υ κ.τ.λ.) θα πρέπει κατατεθούν από τα άτομα που θα επιλεγούν, σε επικυρωμένα αντίγραφα από αρμόδια Δημόσια Αρχή, όταν ζητηθεί από το Φορέα Υλοποίησης ή την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων, και σε κάθε περίπτωση πριν την υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.
Η αξιολόγηση θα γίνει από Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων. Η αξιολόγηση όλων των υποψηφίων θα γίνει αρχικά προς τα τυπικά τους προσόντα και τα τυχόν επιπλέον προσόντα, όπως αυτά αναγράφονται ανωτέρω ανά θέση-ειδικότητα βάσει των βιογραφικών σημειωμάτων. Η Επιτροπή θα δύναται να ζητήσει κάθε συμπλήρωση και διευκρίνιση των υποβληθέντων δικαιολογητικών η προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων που κρίνει απαραίτητη.
Υποψήφιοι/ες οι οποίοι/ες δεν διαθέτουν τα ελάχιστα απαραίτητα τυπικά προσόντα, όπως αυτά ορίζονται από την Προκήρυξη, θα αποκλείονται.
Υποψήφιοι/ες οι οποίοι/ες δεν υποβάλλουν την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος-Αίτηση Συμμετοχής και Βιογραφικό, όπως αυτά από την Προκήρυξη, θα αποκλείονται.
Η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει προσωπικές συνεντεύξεις με κάθε Υποψήφιο/α που πληροί τα ελάχιστα απαραίτητα τυπικά προσόντα, όπως αυτά ορίζονται από την Προκήρυξη.
Σε περίπτωση υποβολής μεγάλου αριθμού υποψηφιοτήτων, η Επιτροπή οφείλει να καλέσει σε συνέντευξη τουλάχιστον το 10% των πρωτευσάντων από τη μοριοδότηση των ελάχιστων απαιτούμενων και των πρόσθετων επιθυμητών προσόντων.
Στην προσωπική συνέντευξη θα συνεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση ορθής γνώμης για τις γνώσεις, την εμπειρία, την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και την καταλληλότητα των υποψηφίων. Θα αξιολογηθούν η κατανόηση των απαιτήσεων της θέσης, ο δυναμικός χαρακτήρας και η ικανότητα στην επικοινωνία, στην οργάνωση, στη συνεργασία σε ομάδα και στη διοίκηση.
Ο/H επιτυχών/ούσα θα εκπαιδευτεί για τα καθήκοντα τα οποία θα αναλάβει με ευθύνη του Φορέα Υλοποίησης.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναρτάται στο διαδίκτυο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Φορέα Υλοποίησης (www.hamogelo.gr) και της επίσημης ιστοσελίδας της Ειδικής Υπηρεσίας του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (www.ygeia-pronoia.gr) τουλάχιστον για 15 ημέρες.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει την Τετάρτη 21/05/2014 και λήγει την Δευτέρα 09/06/2014. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποστέλλουν αιτήσεις μέχρι και τη λήξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ (Α) της παρούσας) που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Φορέα Υλοποίησης www.hamogelo.gr, καθώς και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ (Β) της παρούσας), μέχρι και την Δευτέρα 09/06/2014:
Α. Είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση nationalprojects@hamogelo.gr με θέμα «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ MIS 383687/ΥΠΟΕΡΓΟ 1 «ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ» ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΣΗΣ: ……………………………………………………………»,
Β. Είτε αυτοπροσώπως με κατάθεση σχετικού φακέλου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:30 π.μ. – 17:30 μ.μ., στα γραφεία του Φορέα Υλοποίησης στο Τμήμα Γραμματείας – Πρωτόκολλο (Ισόγειο):
«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
Ταχ. Δ/νση: Σπύρου Λούη 1, Μαρούσι – Αττικής, Τ.Κ. 15124
Τηλ.: 210.76.09.550 – 51 – 52
Fax: 210.76.09.554
Με την ένδειξη στο φάκελο:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ MIS 383687/ΥΠΟΕΡΓΟ 1 «ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ»
ΚΑΙ 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΣΗΣ: ………………………………………………………………………
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καταθέσουν αίτηση ΜΟΝΟ για ΜΙΑ (1) από τις ανωτέρω περιγραφόμενες ειδικότητες.
Επισημαίνεται ότι όσες από τις αιτήσεις υποβληθούν με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζει η προκήρυξη δεν θα ληφθούν υπόψη από την αρμόδια Επιτροπή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στα γραφεία του εθελοντικού Οργανισμού μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:30 π.μ. – 17:30 μ.μ.
Ταχ. Δ/νση: Ταχ. Δ/νση: Σπύρου Λούη 1, Μαρούσι – Αττικής, Τ.Κ. 15124
Τηλ.: 210.76.09.550 – 51 – 52
Fax: 210.76.09.554
Ιστοσελίδα: www.hamogelo.gr
Email: nationalprojects@hamogelo.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: www.ygeia-pronoia.gr


Πηγή: e-dimosio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.