Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Με μεγάλη για τα δεδομένα της εκδήλωσης προσέλευση και αφήνωντας πολλά θετικά σχόλια πραγματοποίηθηκε την Κυριακή 7/10 στο Λιτόχωρο.





























Με μεγάλη για τα δεδομένα της εκδήλωσης προσέλευση και αφήνωντας πολλά θετικά σχόλια πραγματοποίηθηκε την Κυριακή 7/10 στο Λιτόχωρο, η ημερίδα αφιερωμένη στο έτος Μαθηματικών από τον μαθηματικό κ. Βασίλειο Γερολιόλιο και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Δίου - Ολύμπου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Κυρίτσης. ο σχολικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ευαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Δίου - Ολύμπου κ. Λάππας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Καλαιτζής, η εντεταλμένη σε θέματα πολιτισμού κ. Γιάννακα, η υποδιευθύντιρα του Λυκείου Λιτοχώρου κ. 'Ηραντου, ο υποδιευθυντής του γυμνασίου Λιτοχώρου κ. Προκόβας, η διευθύντρια του 2ου δημοτικού σχολείου κ. Ζιακούλη και πλήθος καθηγητών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και αρκετός κόσμος από το Λιτόχωρο και την Λεπτοκαρυά. 
'Ολοι τους στο σύντομο χαιρετισμό τους καθώς και μετά το πέρας της εκδήλωσης συνεχάρησαν θερμά τον μαθηματικό κ. Βασίλη Γερολιόλιο, που οργάνωσε και συντόνισε την εκδήλωση.
Ο συντονιστής της εκδήλωσης στην ομιλία του τόνισε τα εξής:
"Αρχικά θα ηθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Είναι τιμή μου και χαρά μου που στηρίζετε πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων και επιστημόνων.
Καθημερινά πέρα από τις ώρες που ασχολούμαστε με το κομμάτι της διδασκαλίας στους μαθητές, ασχολούμαστε και επιπλέον ώρες με το κομμάτι της έρευνας και της αναζήτησης νέων ιδεών που θα φέρουν τον κόσμο λίγο πιο κοντά στα Μαθηματικά.
Ενδεικτικά να ανακοινώσω ότι βρίσκομαι σε συζητήσεις για μία ακομα πρωτοτυπη εκδήλωση την ανοιξη που θα εισάγει ενα νεο και απρόσμενα ευχάριστο τροπο διασκαλίας των Μαθηματικών. 
Τα Μαθηματικά ειναι παρεξηγημένα. Οι περισσότεροι άνθρωποι στο άκουσμα και μόνο λενε “ωχ μαθηματικά”! Ίσως γιατί δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να ανακαλύψουν πόσα ομορφα πραγματα μπορούν να κάνουν με μαθηματικά. Ίσως γιατί δεν τους ενέπνευσε κανείς ή λόγω του εξετασιοκεντρικού χαρακτήρα που έχει η εκπαίδευση στη χώρα μας.
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί προσωπική ιδέα αλλά χωρις τους κατάλληλους ανθρώπους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ποτε!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω απο καρδιάς:

-Την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τον πρόεδρο αυτής κ. Αθανάσιο Καλαιτζή

-Τους εκλεκτούς εισηγητές της ημερίδας:

-Τον Δρ Μαθηματικό κ. Θωμαιδη Ιωαννη που αποδεχθηκε αμεσα την προσκληση μου

-Τον φίλο, συνάδελφο και συμφοιτητή κ.Καλέση Βασιλειο που συνέβαλε ουσιαστικά στην πραγματοποίηση της ημεριδας
-Τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Ζιακούλη Χρήστο που προθυμοποιήθηκε να συνεισφέρει

-Τους ιερείς του Ι.Ναου Αγίου Νικολάου , την εκκλησιαστικη επιτροπη και τον νεωκορο για την παραχωρηση της αιθουσας

-Το μουσικό εργαστήρι της κ. Άννας Μελιαδου και του κ. Χρήστου Σάλτα για την παραχώρηση του χώρου όπου καθημερινά κάναμε πρόβες, συνήθως μεταμεσονύκτιες λόγω των υποχρεώσεων μας 

-Τον δημοσιογράφο κ. Τσίρο Ιωάννη για την κάλυψη της εκδήλωσης

-Τα παιδιά του μουσικού προγράμματος

-Την Τσίρου Μάγδα για αφίσες - προσκλήσεις

-Την παρουσιάστρια της εκδήλωσης Κάβρα Δήμητρα που ανταποκρίθηκε άμεσα με θετικό τρόπο στην πρόταση μου
-Την φιλόλογο Τσίντσιφα Κατερίνα που επιμελήθηκε συντακτικά και γραμματικά τα κείμενα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρώτος εισηγητής κ. Καλέσης Βασίλειος, ο οποίος έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση γύρω από το iq και εντυπωσίασε το κοινό με την αμεσότητα του.

Δεύτερος εισηγητής ήταν ο κ. Θωμαίδης Ιωάννης, ο οποιος μας παρουσίασε ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τις πανελλαδικές εξετάσεις όπως τον τρόπο επιλόγης των θεμάτων καθώς και στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στην επιλογή της επιτροπής να βάλει πρόβλημα στο περσινό θέμα Γ, αναλύωντας τα ζητούμενα και τις βαθμολογίες.

Τις εισηγήσεις έκλεισε ο κ.Ζιακούλης Χρήστος, ο οποίος μας παρουσίασε αποτελέσματα της ερευνητικής του δραστηριότητας πάνω σε άλυτα μαθηματικά προβλήματα.

Την ημερίδα πλαισίωσαν μουσικά με όμορφες εκτελέσεις έντεχνων κομματιών οι:
Μάνος Αθανάσιος (κιθάρα - φωνή) 
Μελιάδου Άννα (πιάνο) 
Γερολιόλιου Θεοδώρα (φωνή) 
Γκασδόγκας Απόστολος (κλαρινέτο) 
και ο μικρός Χατζήνας Θωμάς (φωνή) .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.