Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ο έρωτας δε θέλει τίτλο, στο Λιτόχωρο




Στις 13 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, η Ιωάννα Γκανέτσα, συγγραφέας του βιβλίου «Ο έρωτας δε θέλει τίτλο» θα βρεθεί στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του καφέ Σπιτάκι, στο Λιτόχωρο προκειμένου να συνομιλήσει με το βιβλιοφιλικό αναγνωστικό κοινό της περιοχής για τον έρωτα, τις ποικίλες εκφάνσεις του και την επιρροή που ασκεί στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Με αφορμή το βιβλίο και την ημέρα του έρωτα, θα διαβαστούν αποσπάσματα και θα συζητηθούν τόσο τα ερωτήματα όσο και οι απαντήσεις που προκύπτουν μέσα από τα κείμενα της συγγραφέως, όλα χάρις σε αυτό το τόσο παροδικό αλλά ταυτόχρονο τόσο δυνατό συναίσθημα, τον έρωτα.

Είσοδος ελεύθερη.

«Ο έρωτας δεν είναι θεός. Είναι όμως —ή θα έπρεπε να είναι— ένας από τους σημαντικούς άξονες της ζωής του καθενός καθώς εξυψώνει το συναίσθημα. Δεν πιστεύω σ’ έναν κόσμο απόλυτα λογικό. Χρειαζόμαστε λίγο συναισθηματικό παραλογισμό. Δίνει αξία στο αυθόρμητο, το πηγαίο, το πολυδιάστατο. Ούτε χρειάζεται να προσπαθούμε να αποκωδικοποιούμε το συναίσθημα. Χρειάζεται απλά να το νιώσουμε. Κι εγώ γράφω γιατί θέλω ο αναγνώστης να βιώνει ή να αναβιώνει συναισθήματα και να ταυτίζεται με την αίσθηση που αφήνουν τα κείμενα μου».
Απόσπασμα από συνέντευξη της Ιωάννας Γκανέτσα στο kissmygrass.gr

«Στο βιβλίο της Ιωάννας, οι επιθυμίες της καρδιάς και της ψυχής πάνε χέρι χέρι με τις επιθυμίες της σάρκας, με την αναζήτηση της ηδονής. Γιατί έρωτας χωρίς ηδονή σημαίνει ανάπηρος έρωτας. Ο υγιής έρωτας έχει δυο πόδια: Τη σκέψη – συναίσθημα και τη σάρκα – ηδονή. Άλλωστε και ο πόνος της σαρκός ενίοτε θεραπεύεται με τον έρωτα και τις ηδονές του. Τα περιστατικά και οι ιστορίες του βιβλίου που λειτουργούν εύσχημα ως αφορμή για την κατάθεση των σκέψεων της Ιωάννας, είναι εμπειρίες που βιώνονται και ξαναβιώνονται σε παραλλαγές απ’ όλους όσοι μπήκαν στη διαδικασία του έρωτα».
Άγγελος Πετρουλάκης, συγγραφέας
(απόσπασμα από το σχολιασμό στην παρουσίαση του βιβλίου στη Λάρισα)
[opb][op10]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.