Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΏΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


















ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ
ΣΤΕΓΗ: Μπιζανίου 44,  Τ.Κ. 546 39 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛ.:  2310 – 818 260      …        Θεσσαλονίκη 29-1-2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με μεγαλοπρέπεια και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017, στη Στέγη του Συλλόγου (Μπιζανίου 44, Θεσσαλονίκη) η γιορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Η εκδήλωση άρχισε με Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου (περιοχή Παπαφείου) στις 10 π.μ.. όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ. Στη συνέχεια έγινε στη Στέγη του Συλλόγου η καθιερωμένη Δέηση, η Κοπή της Βασιλόπιτας και Διάλεξη από τον κ. Μασταγκά Σωτήριο με το πολύ ενδιαφέρον θέμα:
«Ας μιλήσουμε για τον τόπο μας. Προέλευση και καταγωγή των κατοίκων του Λιτοχώρου»
            Στον κ. Μασταγκά επιδόθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην έρευνα και καταγραφή της Τοπικής Ιστορίας και Παράδοσης του Λιτοχώρου.
            Ο Σύλλογος για δεύτερη συνεχή χρονιά εξέδωσε συλλεκτικό ημερολόγιο με αφιέρωμα: "Εκκλησίες και ξωκλήσια του Λιτοχώρου" το οποίο έγινε ανάρπαστο και γι' αυτό θα συνεχίσει την έκδοση και τα επόμενα χρόνια. Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστεί δημόσια όλους όσους συνέβαλλαν στη φετινή έκδοση και που είναι η οικογένεια του δικηγόρου κ. Παπανικολάου Νικολάου, η οικογένεια κ. Λάζαρου Καναβούρα, ο κ. Καρλέτσας Κωνσταντίνος (ταβέρνα "Όστρια"), ο κ. Φαρμάκης Γεώργιος του Αργύρη (Λογιστικό Γραφείο), οι αδελφοί Καλαμπάκα (Ελληνικά Μάρκετ).
            Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Πιερίας κ. Χάρης Τζαμακλής και εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Κουκοδήμου, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Νικόλαος Λάππας και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη, οι πρώην Δήμαρχοι Λιτοχώρου κ. Κουκουτάτσιος Νικόλαος και Θανάσης Τσιφοδήμος, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαίρη Ακριτίδου - Γιαννουλοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου, ο πρώην Πρόεδρος του Ο.Λ.Θ. κ. Λάζαρος Καναβούρας και ο πρώην Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης Στέργιος, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Λιτοχωριτών κ. Καναβούρας Αθανάσιος και Καρπώνης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων όπως ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ναυτικών "ΤΡΙΑΙΝΑ", Σύλλογος Κερκυραίων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος "Fun Club Γιάννης Τριάντης" και άλλοι. Το γενικό πρόσταγμα είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λιτοχωριτών κ. Κάκκαλος Θεόδωρος με τα μέλη του Δ.Σ. Καναβούρα Ελένη, Βούρου Δήμητρα, Νικολός Γεώργιος, Σβάρνας Αθανάσιος, Γιαννουλόπουλος Γρηγόριος, Φαρμάκης Ιωάννης, Κουλιάνος Γεώργιος.
Επακολούθησε, όπως πάντα, κεφάτο γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια του Λιτοχώρου αλλά και άλλα τραγούδια με τη συνοδεία του ακορντεόν του προέδρου κ. Κάκκαλου Θεόδωρου και πολλών καλλίφωνων Λιτοχωριτών, που με συγκίνηση θυμήθηκαν παλιές καλές εποχές…..       
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Κάκκαλος Θεόδωρος, Πρόεδρος    ……….….     Καναβούρα Ελένη, Γεν. Γραμματέας 
[opb][op5]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.