Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Στο Λιτόχωρο πραγματοποιήθηκε το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.




         
Στο Λιτόχωρο του Δήμου Δίου – Ολύμπου έλαβε χώρα το
2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε στις 20 με 22 Μαΐου 2015 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ενώ το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η εταιρία – μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ ανέλαβαν τη συνδιοργάνωση.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών, κατά τον οποίο καλωσόρισε  τους εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, καθώς επίσης και τους εκπροσώπους της BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στην Πιερία. Η κα Μαυρίδου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε την ανάγκη τέτοιων πρωτοβουλιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Η πραγματικά πλούσια περιοχή μας δύναται να αναδείξει μια πλειάδα τοπικών αγροτικών προϊόντων, υψηλών προδιαγραφών, εγγυημένης ποιότητας. Προϊόντα με ισχυρή ταυτότητα, προστατευμένης γεωγραφικής ένδειξης,  τα οποία κερδίζουν έδαφος στην εγχώρια αγορά και με σταθερά βήματα και πολλές προσπάθειες των παραγωγών μας μαζί με την καταλυτική συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κερδίζουν έδαφος και στις εξαγωγές”.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές σκιαγράφησαν την αγορά τροφίμων και τις ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις. Έλληνες παραγωγοί και συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις τα προϊόντα τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παραγωγούς και επιχειρηματίες της Πιερίας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Η Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους διοργανωτές, ενώ επεσήμανε πως η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό την προώθηση συνεργασιών μεταξύ Πιερίας και Γερμανίας, τονίζοντας πως “το 2ο Ελληνογερμανικό φόρουμ τροφίμων είναι μία σημαντική ευκαιρία για να γνωριστούμε ακόμα καλύτερα, να γνωρίσετε σε βάθος τα τοπικά προϊόντα μας, να γευθείτε την πλούσια γεύση των πολυβραβευμένων πιερικών οίνων, το τυρί, τα ακτινίδια, τα κεράσια, το λάδι, τα κάστανα, τις φράουλες, το τσάι, το μέλι μας και ακόμη περισσότερα προϊόντα. Επίσης είναι και μία ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με παραγωγούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, οι οποίοι με πολύ κόπο, μεράκι και αγάπη εργάζονται αδιάκοπα για να παρέχουν όχι μόνο στους Πιεριείς, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό την καλύτερη ποιότητα, καθιστώντας τα προϊόντα τους ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά.”

Οι εργασίες του 2ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ενώ προτάθηκαν πλείστοι τρόποι συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.