Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2015 ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ






Με την έκθεση ξυλογλυπτικής-χαρακτικής με χρώματα εμποτισμού του Νίκου Σπανού που ολοκληρώνεται την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και τη διεθνή έκθεση φωτογραφίας «ΙΡΙΔΑ» του τμήματος φωτογραφίας της Ε.Π.Μ., στην οποία συμμετέχουν φωτογραφικές ομάδες από Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία και Τουρκία (η έκθεση τελειώνει στις 28-5-2015), συνεχίζεται το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2015 που διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Οι δύο εκθέσεις φιλοξενούνται στην Αστική Σχολή Κατερίνης, συνδιοργανώνονται όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις των ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2015 από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Με δεδομένη τη μεγάλη επισκεψιμότητα του Πιερικού κοινού σε όλες τις δημιουργικές παρουσιάσεις αλλά και την επιβράβευση που απολαμβάνουν οι καλλιτέχνες, ο πρόεδρος Αναστάσιος Πολυχρονίδης, η γενική γραμματέας Κλειώ Δημάση, τα μέλη της διοίκησης και οι συνεργάτες της Εστίας είναι βέβαιο ότι νοιώθουν απόλυτη ικανοποίηση για την επιτυχία και του φετινού εγχειρήματος. 

Πολλά βραδινά πέρα από το εκθεσιακό και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, οι δημιουργοί και οι επισκέπτες διανθίζουν και συμπληρώνουν τις στιγμές με ευχάριστες μουσικές πρωτοβουλίες, υλοποιώντας στην πράξη την άποψη ότι η τέχνη δεν έχει φραγμούς και όρια.

Έτσι, ένα από τελευταία βράδια, μετά την επίσκεψη και ξενάγηση στην κατά γενική ομολογία θαυμάσια από κάθε πλευρά έκθεση ξυλογλυπτικής-χαρακτικής του καλλιτέχνη και διοικητικού μέλους της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Νίκου Σπανού, όλοι μαζί, μια ωραία παρέα, ολοκλήρωσαν την ημέρα με πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο.

Με συντονιστή τον κιθαρίστα και ταμία της Ε.Π.Μ. Γρηγόρη Μιτσοκάπα, τους Νίκο Σπανό και Κώστα Μπουζιώτα στο μπουζούκι και τον Ιωάννη Πετρίδη στον μπαγλαμά, το μικρό σχήμα παρουσίασε ποικιλία υπέροχων νοσταλγικών μουσικών ακουσμάτων. 

Την παρέα συνόδευε σιγοτραγουδώντας και ο γνωστός συντοπίτης μας χειρουργός Δρ Χαράλαμπος Μακρίδης που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Μαζί τους η πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και υπεύθυνη εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου. Παρόντες και ο αεικίνητος πρώην πρόεδρος της Εστίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο έφορος διεθνούς φεστιβάλ της Ε.Π.Μ. Ευάγγελος Γκούτζας και πολλοί άλλοι που απόλαυσαν μια ξεχωριστή βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.