Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Αγροτικές ασφαλτοστρώσεις αξίας 1.000.000 ευρώ στη Δημοτική Ενότητα Δίου.»




Σημαντικούς καρπούς απέφερε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Δήμου Δίου – Ολύμπου, που είχε σπεύσει να καταθέσει στα τέλη του 2014 πέντε (5) ολοκληρωμένες προτάσεις ένταξης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής -Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» », από τις οποίες οι τέσσερεις εκπονήθηκαν εντός είκοσι ημερών από την ανακοίνωση του προγράμματος.

Οι εγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και οι προς έγκριση, προσδίδουν σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα των υποδομών του αγροτικού κλάδου, που τα τελευταία χρόνια είχα παραμεληθεί.

Συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου 2015 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων) η πρόταση «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΩΣΗ Δ.Κ. ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ» προϋπολογισμού 497.570 ευρώ, και αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού του Αγίου Σπυρίδωνα που ξεκινά από τη θέση «Ρόγκια» Βροντούς μέχρι τη θέση «Ζκαέϊκα». Το μήκος της αγροτικής οδού προς ασφαλτόστρωση είναι περίπου 3.470 μ.

Στις 28 Απριλίου 2015 εγκρίθηκε από την ίδια υπηρεσία η πρόταση «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΔΙΟΥ», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση τριών αγροτικών δρόμων. Ειδικότερα, τη διαδρομή οικισμός Αγίου Σπυρίδωνα – θέση «Μακρή», μήκους 1.102,20 μ., τη διαδρομή Κόμβος Βαρυκού / Νέας Εφέσου – θέση «Άγιος Μηνάς» Δίου (Ανατολικά του Αρχαιολογικού Πάρκου), μήκους 1.880 μ. και τη διαδρομή Βροντού – Καρίτσα (αρματόδρομος), μήκους 1.478 μ.




Όλοι οι δρόμοι θα έχουν πλάτος έξι μέτρα με έρεισμα και ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκατοστών, συν την ασφαλτική προεπάλειψη. Τα έργα είναι παραδοτέα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015.

Οι υπόλοιπες τρεις προτάσεις που έχουν υποβληθεί προς έγκριση, συσχετίζονται με εγγειοβελτιωτικά έργα, και, ειδικότερα, αφορούν στην κατασκευή ταμιευτήρα άρδευσης στη θέση «Ξηροκάμπι» της Τ.Κ. Βροντούς, στην αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων αρδευτικών δικτύων της Δ.Ε. Δίου και στην προμήθεια συστήματος εκσυγχρονισμού αρδευτικών εγκαταστάσεων με ηλεκτρονική παρακολούθηση, που αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων.

Επισημαίνουμε, εξάλλου, ότι στη 1 Απριλίου 2015, εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονία το αίτημα του Δήμου μας για έκδοση άδειας χρήσης νερού, στις θέση «Αμπέλια – Καραγιάννη - Κούτρες» στο Δίον, που εξυπηρετεί 3.317 καλλιεργήσιμα στρέμματα, συνολικής ετήσιας αντλούμενης ποσότητας 2.262.304 κ.μ. για το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο, που περιλαμβάνει τρεις γεωτρήσεις και αγωγούς μεταφοράς.



Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.