Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση της Περιφερειακής Διαχειριστικής Αρχής CITES στο ΤΗΘΥΣ.



 

 
  Ενημερωτικό υλικό, Φεβρουάριος 2014  
 
 

Φίλοι και Φίλες,

το ΤΗΘΥΣ, μέσω ενημερωτικών email, σας γνωστοποιεί τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του.

Εκδήλωση της Περιφερειακής Διαχειριστικής Αρχής CITES στο ΤΗΘΥΣ

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριας Ζωής στις 3 Μαρτίου, διοργανώνεται εκδήλωση στο Πάρκο ΤΗΘΥΣ από την Περιφερειακή Διαχειριστική Αρχή CITES της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, λόγω του ότι 3 Μαρτίου είναι η Καθαρά Δευτέρα και είναι υπό την αιγίδα της Δ/νσης Δασών Πιερίας, του Δήμου Δίου Ολύμπου και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν δράσεις προστασίας από τους υπεύθυνους της Διαχειριστικής Αρχής CITES, του Πάρκου ΤΗΘΥΣ, του ενυδρείου Καστοριάς, του Ενυδρείου Μυλοποτάμου Δράμας και του ΕΚΠΑΖ και θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωση άγριας ορνιθοπανίδας, με ευθύνη του Δασαρχείου.
Παράλληλα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η Β' Φάση του προγράμματος Hydrobot, που υλοποιεί το ΤΗΘΥΣ σε συνεργασία με το Ευγενίδιο Ίδρυμα και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT), κατά την οποία θα γίνει επίδειξη του τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ, αυτή τη φορά και με τη χρήση των αισθητήρων μέτρησης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν σχολεία από του τους Ν. Πόρους, από το Λιτόχωρο και από τη Θεσσαλονίκη.
Δείτε το Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Διαχειριστικής Αρχής CITES.

                                  
                           

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων

Το Πάρκο ΤΗΘΥΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τη συμπαράσταση του Δήμου Δίου - Ολύμπου και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης.
Μαθητές από το Λύκειο Λεπτοκαρυάς, το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου - Κορδελιού και το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου είχαν την ευκαιρία να δουν και να ζήσουν τη γέννηση ενός ρομπότ από καθημερινά υλικά, να απαντήσουν με τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν αποκτήσει στο σχολικό περιβάλλον σε ζητήματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μηχανικής, να δουλέψουν σαν Ομάδα για τη συναρμολόγησή του και εν τέλει να χαρούν από την επιτυχή πρώτη του αποστολή στα νερά του υγροτόπου.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης από την σελίδα μας στο facebook.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης και της εκπομπής "Εν Λευκώ" του Γ. Τράντα στο TV Θεσσαλία.


               

                             
                      

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.