Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ενημερωτικό υλικό πάρκου ΤΗΘΥΣ - Δεκέμβριος 2013.



 

 
  Ενημερωτικό υλικό, Δεκέμβριος 2013  
 
 

Φίλοι και Φίλες,

το ΤΗΘΥΣ, μέσω ενημερωτικών email, σας γνωστοποιεί τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του.

Μία "Αλκυόνη" βουτά στα νερά και διηγείται..

"Αλκυόνη" βαφτίστηκε το υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα (ρομπότ) που πρόσφατα προμηθεύτηκε το ΤΗΘΥΣ.
Το ΤΗΘΥΣ συμμετέχει στο Πρόγραμμα Hydrobot του Ευγενίδιου Ιδρύματος και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), σχετικά με τη διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της θαλάσσιας ρομποτικής.
Το πρόγραμμα αφορά στη χρήση της "Αλκυόνης", ώστε οι επισκέπτες και κυρίως οι μαθητές να διδάσκονται επιστημονικές αρχές και τεχνολογικές εφαρμογές που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο και τους βοηθά να κατανοήσουν την έρευνα για τη μελέτη και παρακολούθησή τους.
Ήδη το ΤΗΘΥΣ σε συνεργασία με σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και Πιερίας έχει προγραμματίσει τη συμμετοχή εκπροσώπων μαθητών για την κατασκευή και τον έλεγχο της πρώτης λειτουργίας της "Αλκυόνης".
Η επίσημη πρώτη της "Αλκυόνης" θα είναι η 2α Φεβρουαρίου 2014, ως Παγκόμια Ημέρα των Υγροτόπων και στη συνέχεια θα έχει ανοιχτές τις φτερούγες της να υποδέχεται, να πληροφορεί, να ευαισθητοποιεί και να φιλοξενεί τους επισκέπτες στο ΤΗΘΥΣ.

                           
 

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Η βιολογία στην εκπαίδευση" - Η συμβολή του ΤΗΘΥΣ

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Πάρκου ΤΗΘΥΣ, Κων/νος Κουκάρας, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Πάρκου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Η βιολογία στην Εκπαίδευση", ως μία καινοτόμα πρωτοβουλία και συμβολεί στη διερεύνηση και αναζήτηση πεδίων ανάπτυξης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
Το συνέδριο διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου.
Κατά τις εργασίες του συνεδρίου έλαβαν χώρα ενημερωτικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, για τις δραστηριότητες περιβαλλοντικής αγωγής που θα υλοποιηθούν στο Πάρκο το επόμενο διάστημα.
                 

 Τα πουλιά ήρθαν.. για διακοπές και αναπαραγωγή

Η ολοκληρωμένη διαχείριση που εφαρμόζεται για 4ο χρόνο στο Πάρκο σε συνδυασμό με μέτρα προστασίας του υγροτόπου φαίνεται ότι "αναγνωρίζονται" από τα πουλιά που έρχονται να ξεχειμωνιάσουν στη Χώρα μας και επιλέγουν το ΤΗΘΥΣ, ως έναν από τους προορισμούς τους.
Οι γνωστοί επισκέπτες, όπως οι ερωδιοί, οι κορμοράνοι, οι πάπιες και οι κύκνοι (οι οποίοι τον χρησιμοποιούν και ως χώρο αναπαραγωγής), φέτος πλαισιώθηκαν και από σημαντικό αριθμό πελεκάνων και φλαμίγκος.
Το ΤΗΘΥΣ, αν άξιζε κανείς να το επισκεφθεί και να το φωτογραφήσει μία και δύο φορές, τώρα του δίνεται η δυνατότητα να θαυμάσει και να φωτογραφήσει την πλούσια ορνιθοπανίδα του.

                        
                      
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες                            

Το νέο ενημερωτικό φυλλάδιο του ΤΗΘΥΣ

 Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να δείτε τα νέα φυλλάδια.
                                

Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέχετε στην ιστοσελίδα μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.