Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ.



ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 18ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
Τα θέματα που θέσαμε (Α΄ μέρος):

Εκτάσεις του δήμου μας στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
Γαλάζιες σημαίες
Δυσφορία συνδημοτών μας για μειωτικές δηλώσεις δημάρχου

- Πριν από λίγο καιρό υπήρξε δημοσίευση σε τοπικά Μ.Μ.Ε. για εκτάσεις του νομού μας που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ. Μέσα σ’ αυτές ήταν κι εκτάσεις εντός του δήμου μας (στις περιοχές Λιτοχώρου και Ν. Πόρρων). Ρωτήσαμε λοιπόν αν υπάρχει πληροφόρηση για το ποιες ακριβώς είναι αυτές οι περιοχές και πως επιλέχθηκαν. Απαντήθηκε πως οι περιοχές έχουν κάποια σχέση με τον αιγιαλό και πως θα δίνονταν περισσότερες διευκρινίσεις όταν θα συζητούνταν σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Θα επανέλθουμε στην επόμενη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες.
- Για μία ακόμη χρονιά (όπως και το 2011) ο δήμος μας δεν θα έχει στις παραλίες του ούτε μία γαλάζια σημαία. Σε ερώτηση μας για ποιο λόγο δε μπήκε η δημ. αρχή στον κόπο να καταθέσει τις ανάλογες αιτήσεις, η απάντηση του δημάρχου ήταν πως όσοι πιστεύουν στην αξία των γαλάζιων σημαιών, μπορούν να αναλάβουν εκείνοι να καταθέσουν τις αιτήσεις και να επωμιστούν και το ανάλογο κόστος (αναφερόμενος κυρίως στους τουριστικούς επιχειρηματίες). Είπε μάλιστα πως όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πληροφορηθεί από τις υπηρεσίες το πόσο καθαρά είναι τα νερά στις ακτές μας. 1ον: Είμαστε από εκείνους που πιστεύουν στην πρόσθετη τουριστική αξία που αποκτούν οι ακτές μετά την απονομή γαλάζιων σημαιών, με τον όποιο συμβολισμό έχει αποκτήσει αυτός ο θεσμός εδώ και δεκαετίες. 2ον: Πρέπει να υπενθυμίσουμε στον δήμαρχο ότι βασικά κριτήρια για απονομή γαλάζιας σημαίας, πέρα από την ποιότητα των νερών κολύμβησης, είναι κυρίως η περιβαλλοντική διαχείριση, ο συχνός καθαρισμός, η ασφάλεια και οι υπηρεσίες που παρέχονται στην ακτή αυτή. 3ον: Δεν είμαστε αντίθετοι στη συνεισφορά των τουριστικών επιχειρηματιών στην όλη υπόθεση, όμως άλλο πράγμα μία οργανωμένη από τον δήμο προσπάθεια με τη συνδρομή και των επαγγελματιών, κι άλλο απλώς να αφήνουμε τους τελευταίους να βγάλουν μόνοι τους «το φίδι από την τρύπα»!
- Έχουμε γίνει εδώ και πολλές εβδομάδες δέκτες παραπόνων πολλών συνδημοτών μας για δηλώσεις μα και για μια γενικότερα «απότομη» συμπεριφορά του δημάρχου που αισθάνονται ότι τους μειώνει. Επισημάναμε ότι δημόσιες δηλώσεις του τύπου «Γενικά εκεί πάνω χάνεται από παντού…», «Στη Βροντού. Έγινε το νερό τρελό εκεί..», δεν ταιριάζουν σε κάποιον που δήλωνε ότι ήρθε να ενώσει ψυχές και καρδιές (!) και προφανώς δυναμιτίζουν το κλίμα σε συνδυασμό με τη γενικότερη απαξιωτική συμπεριφορά προς συνδημότες που απλώς εκφράζουν κάποια παράπονα προς την διοίκηση. Ο δήμαρχος απάντησε πως οι δηλώσεις του έγιναν χάριν αστεϊσμού και μετέθεσε το πρόβλημα στην έλλειψη χιούμορ (!). Ας υποθέσουμε ότι με αυτό τον ιδιόμορφο τρόπο ο κ. Παπαθανασίου ανασκευάζει τις δηλώσεις του. Μένει βέβαια να το δούμε από εδώ και στο εξής στην πράξη!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.