Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Επίτιμος δημότης Κατερίνης ο Διονύσης Πασχάλης


ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Επίτιμος δημότης Κατερίνης ο Διονύσης Πασχάλης

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Με την ανακήρυξη του Διονύση Πασχάλη σε επίτιμο δημότη, κατά πλειοψηφία, ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης στην τελευταία συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Το θέμα για τον κ. Πασχάλη, που εδώ και τρία χρόνια παρουσιάζει δραστηριότητα βοηθητική σε συμπολίτες αλλά και τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση, εισηγήθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης μιλώντας για συνθήκες «που όλοι τις νιώθουμε να μας πιέζουν και σε αυτές τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο. Συνθήκες όπου κάποιοι στερούνται ιατρικές εξετάσεις και κοινωνική υποστήριξη μέσα από διάφορα προγράμματα. Ευτυχώς, υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας που εθελοντικά καταθέτουν ψυχή, χρόνο και χρήματα.
Συμπολίτες τους οποίους τιμούμε, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να τύχουν οποιασδήποτε τιμής καθώς κάνουν κάτι για τον εαυτό τους. Καταθέτοντας την πρόταση ανακήρυξης του Διονύση Πασχάλη ως επίτιμου δημότη Κατερίνης, σημείωσε ότι έτσι «θα αποτελέσει και ένα παράδειγμα, ότι υπάρχουν άνθρωπου που έφυγαν από την περιοχή μας, ζουν αλλού και έχουν την οικονομική δυνατότητα να κοιτούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους».
Ο κ. ΚΡΙΤΟΓΛΟΥ
Επίσης, ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε πριν από ένα μήνα με τους επικεφαλής των συνδυασμών και κατόπιν έδωσε το λόγο στον προϊστάμενο της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Αστέριο Κρίτογλου, ο οποίος συνηγορεί θερμά υπέρ του κ. Πασχάλη και αναφέρθηκε και σε έγγραφο που κατέθεσε και θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο, με πρόταση να δοθεί το όνομα του Δ. Πασχάλη σε σχολείο της Πιερίας.
«Η εισήγηση είναι από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και την τοπική κοινωνία, η οποία αξιολόγησε την προσφορά του κ. Πασχάλη. Συμφωνώ να δοθεί το προσωνύμιο και ακολουθώ την τυπική νομοθεσία για την ονοματοδοσία του σχολείου. Ήταν ομόφωνες και οι αποφάσεις των συλλόγων γονέων και αξιολογώντας τις προσπάθειές του τα τελευταία τρία χρόνια θεωρώ ότι έχει συνδράμει τα μέγιστα στην εκπαίδευση της Πιερίας.»
Ο Ν. ΜΗΛΙΩΤΗΣ
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, με πρώτη τοποθέτηση αυτή του Νίκου Μηλιώτη, ο οποίος δεν διαφωνεί, όπως είπε, ότι αξίζει τιμή για αυτά που έχει προσφέρει ο κ. Πασχάλης, όμως θεωρεί ότι το θέμα έρχεται βιαστικά χωρίς οι σύμβουλοι να έχουν γνώση όλων των στοιχείων που συνηγορούν σε αυτή την απόφαση. «Δεν μπορώ να συναινέσω με αυτή την ταχύτητα προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω το θέμα να ωριμάσει περισσότερο, να ενημερωθούμε για το έργο του και να πάρουμε ξεκάθαρη απόφαση».
Ο Χρήστος Καραφουλίδης συμφώνησε  με την εισήγηση του δημάρχου. «Γνωρίζω το έργο, αλλά όχι στον υπερβολικό βαθμό που το ανέφερε ο κ. Κρίτογλου, δεν με βρίσκει σύμφωνο σε αυτό». Kλείνοντας υποστήριξε ότι «πρέπει να τον ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη και ότι καλό είναι να τον έχουμε ως υπόδειγμα πολίτη».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Λεμονόπουλος, παρενέβη αναφερόμενος σε συγκεκριμένες περιπτώσεις σημαντικής βοήθειας που παρείχε ο κ. Πασχάλης. 
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Έπειτα, ο Θανάσης Λιακόπουλος εξέφρασε την άποψη πως, «τιμούμε και σεβόμαστε το πρόσωπο και τις πράξεις του. Στο πρόσωπο του Δ. Πασχάλη μπορεί να επικεντρωθεί συμβολικά η τιμή σε όλους τους ανθρώπους του εθελοντισμού και της προσφοράς. Ο Αναστάσιος Παπαζήσης από την πλευρά του στάθηκε στο ότι η προσφορά αφορά την υγεία και την παιδεία. «Το θεωρώ αδιανόητο να βρίσκουμε κάποια προσχήματα για να μην τον τιμήσουμε». 
Ο Ζ. ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ
Τέλος, ο Ζήνων Σατραζέμης αποσαφήνισε ότι ο κ. Πασχάλης προτάθηκε να τιμηθεί όχι για εθελοντισμό, ούτε για φιλανθρωπία, αλλά για ευεργεσία. «Πρόκειται για έννοιες διακριτές και δεν μπορούμε να τις βάζουμε όλες στον ίδιο παρανομαστή. Δεν μπορούμε να τις εξισώνουμε γιατί κάνουμε κακό και σε αυτούς που τις υπηρετούν και σε εμάς που τοποθετούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Κατά την ψηφοφορία, ο κ. Μάντζιος ψήφισε κατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.