Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Επιστολή 50 γενικών διευθυντών στον Σαμαρά



Καταδικάζουν το λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, οι συνολικά 50 γενικοί διευθυντές ευρωπαϊκών δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Ο διευθυντής του BBC, Τόνι Χολ, μάλιστα, κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική κίνηση».

Ο κ. Χολ υπέγραψε στο πλαίσιο της εκστρατείας της EBU (European Broadcasters Union), μαζί με τους γενικούς διευθυντές όλων των σημαντικότερων ευρωπαϊκών δημόσιων οργανισμών ΜΜΕ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Δανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Το EBU πρωτοστατεί στις εκτός συνόρων αντιδράσεις, και μεταδίδει το σήμα του σταθμού μέσω Ίντερνετ επιστρατεύοντας τρεις δορυφόρους και προστατεύοντας το από επιθέσεις.

Παράλληλα ο EBU έχει απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να παρέμβει ώστε να επιλυθεί η κρίση που απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση.

Η ηγεσία της EBU έχει στείλει το έγγραφο στην Ελληνική Κυβέρνηση. Με δεύτερη επιστολή απευθύνει έκκληση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ανακαλέσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ,
ενώ ζητά να παραμείνει ανοικτό τουλάχιστον ένα κανάλι της ΕΡΤ.

Στην επιστολή τους, οι υπογράφοντες καταδικάζουν την «αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική» ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «υπονομεύει την ύπαρξη των δημοσίων ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Η αίτηση, που υπογράφουν γενικοί διευθυντές, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, καθώς και αρκετοί επικεφαλής των τμημάτων διεθνών σχέσεων, αναφέρει τα εξής:

«Εμείς, ως Γενικοί Διευθυντές των Δημοσίων Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών της Ευρώπης, εκφράζουμε την βαθύτατη δυσαρέσκειά μας για τις ενέργειες που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση την Τρίτη 11 Ιουνίου, που έκλεισε την ΕΡΤ με άμεση ισχύ.

Αυτή η αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική ενέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης υπονομεύει την ύπαρξη δημόσιων MME στην Ελλάδα και της ανεξαρτησίας τους από την κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, προτρέπουμε ισχυρά τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αναιρέσει αμέσως την απόφαση αυτή, επιτρέποντας στην ΕΡΤ να ξαναβγεί στον αέρα στην Ελλάδα και στηρίζουμε πλήρως την ανοικτή επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της EBU».

Πηγη: Matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.