Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Η χαμένη πλειοψηφία


Ακυβέρνητο καράβι είναι ο Δήμος Δίου - Ολύμπου, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει την πλειοψηφία για να ''περνάει'' τα θέματα στο ΔΣ αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε την απαρτία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Βέβαια για όσους παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια την πορεία της δημοτικής αρχής, αυτή η κατάληξη ήταν μαθηματικά αποδεδειγμένη.
Πώς, όμως, έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο;

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον ίδιο το Δήμαρχο, με την αυταρχική και εκδικητική συμπεριφορά του δεν μπόρεσε να κρατήσει την ομάδα του ενωμένη. Όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε ποτέ προγραμματισμός και όραμα για τον τόπο. Ο Δήμαρχος επέλεγε όλα αυτά τα χρόνια να διοικεί με απευθείας αναθέσεις για έργα ανούσια και υπερτιμολογημένα, με προσλήψεις διμηνιτών που ποτέ δεν απασχολήθηκαν στην καθαριότητα όπως έπρεπε αλλά γέμιζαν (και γεμίζουν) τα γραφεία του δημαρχείου, με αναθέσεις μελετών για απραγματοποίητα και μη αναγκαία έργα.
Η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της: σκουπίδια παντού, καμένες λάμπες, λακκούβες, ανυπαρξία έργων, βρώμικο νερό, επιχειρήσεις του Δήμου πνιγμένες στα χρέη κτλ.

Ωστόσο, ευθύνες έχουν και οι συνεργάτες του διότι με τη ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις επιλογές του Δημάρχου και με τη σιωπή τους συναινούν στην απραξία και την αδιαλλαξία επωφελούμενοι την '' καρέκλα'' και το μισθό. Ο καιρός πέρασε και οι εκλογές πλησιάζουν, έτσι κάποιοι εξ αυτών για να '' σωθούν'' πολιτικά αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν ή να αποστασιοποιηθούν. Τα 4μιση αυτά χρόνια υπερασπίζονταν με σθένος το έργο της παράταξης τους και δεν διέκριναν κανένα μελανό σημείο, τώρα οι προσωπικές τους φιλοδοξίες τους ''άνοιξαν'' τα μάτια και βλέπουν ότι πλέον δεν μπορούν να συνεργαστούν, ούτε να είναι μέλη της παράταξης με την οποία μέχρι πρότινος ήταν σε θέσεις ευθύνης. Κύριοι, να σας υπενθυμίσω ότι τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής είναι και δικά σας, εσείς σχεδιάζατε, αποφασίζατε και εκτελούσατε!
Τέλος, ευθύνη δεν έχουν μόνο οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ευθύνη έχουν και όλοι αυτοί που ενώ εκλέχθηκαν από τους δημότες για να τους εκπροσωπούν και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου επιλέγουν συστηματικά και αδικαιολόγητα να απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, να αδιαφορούν για τα πάντα και να έχουν το θράσος να θέλουν να πολιτευτούν ξανά. Δυστυχώς, αντιπολίτευση δεν γίνεται  από τον καναπέ του σπιτιού μας ή το καφενείο της γειτονιάς.

Η πλειοψηφία χάθηκε. Η εμπιστοσύνη χάθηκε. Ας ελπίσουμε να γλιτώσουμε τα χειρότερα!
Προσωπικά, θέλοντας να τιμήσω τους συνδημότες που με εξέλεξαν δημοτική σύμβουλο και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια δεσμεύομαι να παραμείνω παρούσα στη θέση μου προσπαθώντας για το καλύτερο!

Βακουφτσή Ειρήνη
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δίου Ολύμπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.