Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Μήνυμα πρ. Προέδρου Δημ.Κοινότητας Λιτοχώρου, Τάκη Ανδριά, για τις Δημ.Εκλογές.


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
Μήνυμα του πρ. Προέδρου, Δημήτρη Ανδριά, για τις Δημοτικές Εκλογές αλλά και ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

           
Σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για εκλογές που για πρώτη φορά γίνονται με το σύστημα της Απλής Αναλογικής. Είναι ένα σύστημα που περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργήσει. Ο χρόνος και η ζωή η ίδια θα δείξει.
Στον νέο εκλογικό νόμο όμως υπάρχει μια ενδιαφέρουσα καινοτομία που αφορά τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Είναι η δυνατότητα που δίνεται στις Τοπικές Κοινωνίες να δημιουργήσουν Ανεξάρτητους Συνδυασμούς και να ζητήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους.
Συγκεκριμένα, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι Υποψήφιοι Δημοτικοί τους Σύμβουλοι θα έχουν το δικό τους Ψηφοδέλτιοενώ οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες θα έχουν ξεχωριστά Ψηφοδέλτια.
Αυτό σημαίνει ότι οι Δημότες θα έχουν τη δυνατότητα, αφενός μεν να επιλέξουν όποιον Δήμαρχο επιθυμούν, αφετέρου δε να επιλέξουν και όποιο Ψηφοδέλτιο θέλουν για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, Ψηφοδέλτιο το οποίο είτε θα πρόσκειται σε κάποιον Υποψήφιο Δήμαρχο, είτε θα είναι εντελώς Ανεξάρτητο.
Με την εμπειρία των δύο ετών που είχα ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου (2011 - 2012), θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη που αφορά α) την Απλή Αναλογική, β) τα ψηφοδέλτια των Υποψηφίων Δημάρχων και τα ξεχωριστά Ψηφοδέλτια των Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, είναι μια εξέλιξη θετική, διότι δημιουργεί συναινετικές διαδικασίες προς όφελος των Τοπικών Κοινωνιών.
Ιδιαίτερα δε ως προς τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, είναι μια θετική εξέλιξη, διότι συνθέτει και δεν διχάζει, ενώ παράλληλα οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες έχουν μια μεγαλύτερη αυτοτέλεια και δυναμική.
Εξυπακούεται ότι ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι η κορυφή τού Δήμου και βέβαια, από την επόμενη μέρα των εκλογών, θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των εκλεγμένων, δηλαδή μεταξύ Δημάρχου - Δημοτικού Συμβουλίου με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Και από μια τέτοια ειλικρινή και έντιμη συνεργασία θα είναι όλοι κερδισμένοι, πάνω απ’ όλα όμως θα είναι κερδισμένος ο τόπος μας.
Με βάση τα όσα προανέφερα, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν πολίτες που θα σταθούν πέρα από συμφέροντα, υστεροβουλίες και κόμματα οι οποίοι θα θελήσουν να συμβάλλουν θετικά στο νέο Αυτοδιοικητικό τοπίο. Είμαι επίσης βέβαιος ότι ως προς τη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, όπου είναι και η έδρα ολόκληρου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

Δημήτρης Κ. Ανδριάς
Συνταξιούχος Δάσκαλος
πρ. Πρόεδρος της Δημοτικής
Κοινότητας Λιτοχώρου
23520 81 108
6944 44 12 68
[opb][op6]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.