Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τιμήθηκε στη Χράνη η εορτή τής Αγίας Ειρήνης προστάτιδας της πρ. Ελληνικής Χωροφυλακής








Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, στη Νέα Χράνη Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η εορτή τής Αγίας Ειρήνης που είναι προστάτιδα του Σώματος της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την προηγούμενη μέρα με πανηγυρικό Εσπερινό, Αρτοκλασία και μετά Θείου Κηρύγματος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Κίτρους, Αρχιμ. π. Παύλου Ντούρου.
Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος τού Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού όπου προσφέρθηκε καφές και εδέσματα από τον Σύνδεσμο Αποστράτων και από την Επιτροπή τού Ιερού Ναού.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων, γι’ αυτό και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας Δημήτρης Αδαμόπουλος αλλά και το Δ.Σ. τού Συνδέσμου ευχαριστούν την τ. Βουλευτή Άννα Μάνη, τον Πρόεδρο τής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας Δημήτρη Φώτη, τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΣ Πιερίας Βασίλειο Σταυρίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αναστάσιο Παπαζήση, καθώς επίσης και τον Επιμελητηριακό Σύμβουλο Βασίλη Μπατάλα.

Αν και το Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής δεν υφίσταται πλέον, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας πραγματοποιεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις επί τη εορτή τής Αγίας Ειρήνης, επειδή αρκετοί σημερινοί αστυνομικοί, εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, είχαν καταταχθεί στην πρώην Ελληνική Χωροφυλακή. 
[opb][op13]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.