Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Γράμμα στον Αη-Βασίλη από τον Ομράν» του Θάνου Κόσυβα

ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ












Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου
«Γράμμα στον Αη-Βασίλη από τον Ομράν» του Θάνου Κόσυβα

Μια αξέχαστη παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου παιδικού βιβλίου του Θάνου Κόσυβα, «Γράμμα στον Αη-Βασίλη από τον Ομράν», με πλήθος κόσμου και μικρά παιδιά που κατέκλυσαν την Εκάβη και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 από την Εφορεία Λογοτεχνίας & Εικαστικών Τεχνών του Kέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Για το βιβλίο θα μίλησε ο συγγραφέας και ο Θανάσης Κοντοφάκας, δάσκαλος, διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Περίστασης, με την υπέροχη προσέγγιση του βιβλίου και για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και επίσης η Τάνια Βλάχου, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Δίου, η οποία έκανε και τη διασκευή της θεατρικής παράστασης, που είναι βασισμένη στο βιβλίο, αποσπάσματα της οποίας παρακολούθησε το πολυπληθές κοινό, δραματοποιημένα από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Δίου και τις νηπιαγωγούς Ελένη Ψυχράμη και Ελένη Μάλτα, τα οποία κατάφεραν και μας μετέφεραν μέσα στις σελίδες του βιβλίου και μας μετέδωσαν τα μηνύματα του με τον καλύτερο τρόπο
Μουσικά επένδυσαν την εκδήλωση μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου του Kέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, η οποία απαρτίζεται από παιδιά. Ανάμεσά τους η Αλεξάνδρα Καρυπίδου (τραγούδι), ο Κωνσταντίνος Πασχάλης (κιθάρα-τραγούδι), ο Γιάννης Τσιουπλής (κιθάρα) και ο μικρός Θωμάς Χατζήνας (τραγούδι), τέσσερα εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά. Μουσική επιμέλεια, ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Μαρία Γκριμούλα, έφορος της ορχήστρας.
Το Ζαχαροπλαστείο Μπούσιας πρόσφερε ωραία σοκολατένια γλειφιτζούρια για τα παιδιά. Ενώ υπήρχε και πλούσιος μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα.


[opb][op12]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.