Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, «Freskon 2016»





Στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, «Freskon 2016», θα συμμετάσχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση που διοργανώνεται  από τη HELEXPO από τις 21 έως τις 23 Απριλίου  2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής καθώς και την τόνωση του πρωτογενούς τομέα.

Στην προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών της εύφορης πιερικής γης στην παγκόσμια αγορά θα στοχεύσει με τη συμμετοχή της η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο μιας έκθεσης που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο  ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή και στις διεθνείς αγορές, τους μεγάλους ξένους λιανέμπορους και τα υπερεθνικά δίκτυα διανομής.

Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν χονδρέμποροι εισαγωγείς & εξαγωγείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έμποροι λιανικής, σημαντικές αλυσίδες super market από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και γεωπόνοι, παραγωγοί αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας και των logistics«Freskon 2016» πλαισιώνεται από μια σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων, όπως το FreshCon market - supermarkets b2b point για συναντήσεις με αλυσίδες σουπερμάρκετ του εξωτερικού, το 1ο  συνέδριο για τα Πράσινα Λαχανικά & το Σπαράγγι, κ.ά.

Τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα που απαρτίζουν το αγροτικό καλάθι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα αναδειχθούν σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, δυναμώνοντας την ήδη ισχυρή τους ταυτότητα και επιβεβαιώνοντας την καλή φήμη των προϊόντων και του τόπου παραγωγής τους. Το καλάθι των τοπικών προϊόντων είναι ενταγμένο σε ένα στοχευόμενο επιχειρησιακό σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση της αγροτουριστικής ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία που θα συνδέσει την αγροτική οικονομία, με την μεταποίηση,  την  τουριστική ανάπτυξη και την καινοτομία.

" Ευελπιστούμε τα αγροτικά προϊόντα που συνθέτουν το τοπικό μας καλάθι να οδηγήσουν στην ισόρροπη ανάπτυξη της Πιερίας και τα αγροτικά προϊόντα «σήμα κατατεθέν» της περιοχής μας να συνδεθούν με όλο  τον παραγωγικό ιστό. Για να πετύχουμε πρέπει να οργανώσουμε-βελτιώσουμε τις μεθόδους παραγωγής, συγκέντρωσης, τυποποίησης προϊόντων, τις μορφές μεταποίησης και πιστοποίησης, και φυσικά, την οργάνωση των πρωτοβουλιών για εμπορία, προώθηση και προβολή των προϊόντων μας, με απώτερο σκοπό  την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας απευθύνει κάλεσμα στις τοπικές επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή για την προβολή των προϊόντων τους μέσα από το περίπτερο της ΠΚΜ (ξεχωριστό stand 12 τ.μ για κάθε επιχείρηση,  με συμβολική οικονομική συμμετοχή 220,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 18/4/2016. Επισημαίνεται ότι η ΠΚΜ καλύπτει την ενοικίαση του χώρου  και τη διαμόρφωση με το βασικό εξοπλισμό (διαχωριστικά panels δερματίνης λευκού χρώματος, οβάλ επιγραφή, αριθμό του stand, μοκέτα χρώματος λαχανί, 1 λευκό infodesk, 1 σκαμπό, 1 τραπέζι στρόγγυλο, 4 λευκές καρέκλες, 3 επικλινή ράφια, πολύπριζο 2 θέσεων, 4 τμχ Hqi, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, γενική καθαριότητα). Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση  δεν θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα. Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλοίωτα προϊόντα καλό θα ήταν να  φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
         
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας στο τηλέφωνο: 2351351268.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Πέμπτη 21.04             11:00 – 19:00
Παρασκευή 22.04     10:00 – 19:00

Σάββατο 23.04           10:00 – 18:00 [op12]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.