Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.




Είχαμε την ευκαιρία την Τρίτη το βράδυ να παρακολουθήσουμε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης για το ζήτημα που ανέκυψε μετά την δήλωση του Υπουργού επικρατείας κου Φλαμπουράρη σχετικά με την εγκατάσταση κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Κατερίνης.

Ορθά όλοι συμφώνησαν σε ένα πράγμα: ό, τι δεν γίνεται να αγνοείται με τέτοιο τρόπο και για ένα τόσο σοβαρό θέμα η φωνή της τοπικής κοινωνίας, των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με έκπληξη είδαμε, βέβαια, ίδιο πράγμα να υποστηρίζουν και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας υποστηρίζοντας όμως παράλληλα και την κατά όπως φαίνεται ειλημμένη απόφαση που ανακοινώθηκε δια στόματος του κου Υπουργού, καταπίνοντας την αδιαφορία του κόμματός τους ακόμα και για την άποψή τους. 

Επιστράτευσαν πάλι τα γνώριμα επιχειρήματά τους: το δικό τους «μονοπώλιο για την αγάπη προς τον συνάνθρωπο», αλλά και την Ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος. 

Αφού πέτυχαν στα ελληνικά προβλήματα, τώρα δυσκολεύονται στα ευρωπαϊκά!



Γνωρίζουμε λίγα για την ουσία του πράγματος, αλλά από όσα γνωρίζουμε θέλουμε να επισημάνουμε το εξής:

Όλοι αναγνωρίζουμε την εθνική διάσταση και την ευαισθησία του προβλήματος, καθώς και το γεγονός ότι αυτό υπερβαίνει τα όρια Νομών και Δήμων.

Δεν γίνεται, ωστόσο, ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για μία τόσο μικρή κοινωνία όπως αυτή της Πιερίας να ανακοινώνεται σε μία αποστροφή του λόγου του συγκεκριμένου Υπουργού κατά την παρουσία του σε πρωινή εκπομπή. 

Και είναι αυτή ακριβώς η αντίληψη για την πολιτική, είναι ο τρόπος που αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί, σχεδιάζει, αποφασίζει, ανακοινώνει και υλοποιεί τις αποφάσεις της, που απαξιώνει τους θεσμούς και την Δημοκρατία, που υποτιμά τους πολίτες και την νοημοσύνη τους και που, εν τέλει, υπονομεύει την ίδια την επιτυχία του κάθε εγχειρήματος.



Με εκτίμηση 

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας



29 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.