Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Γιάννης Μανιάτης στο trikalanews.gr «Έχουμε στα πόδια μας 150 δις ευρώ»





Γιάννης Μανιάτης στο trikalanews.gr «Έχουμε στα πόδια μας 150 δις ευρώ»


«Κόντρα» στις δημοσκοπήσεις, το τοπικό ΠαΣοΚ, έδειξε σήμερα σημεία … «νεκρανάστασης», καθώς στην ταβέρνα «Αηδόνια», συγκεντρώθηκαν πολύ περισσότερα άτομα που ανέμεναν τα μέλη της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Τρικάλων, σε εκδήλωση ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος.

Η πρώτη ανοιχτή κομματική εκδήλωση για το ΠαΣοΚ στα Τρίκαλα μετά τις Εθνικές εκλογές, έδειξε το …επτάψυχο του κόμματος, σε μια εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, πρώην υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη.

Ακόμα και οι παρευρισκόμενοι σε αυτή την πολιτική μάζωξη, δεν πίστευαν ότι συγκεντρώθηκε τόσος κόσμος, για ένα κόμμα που οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν να αποτελεί …παρελθόν για τον πολιτικό χάρτη της χώρας και είχαν όρεξη για … «κελαϊδίσματα»…

Εξάλλου το είπε και ο κ. Μανιάτης, «Το ΠαΣοΚ κινείται στο 12% και όχι στα ποσοστά που δείχνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων»…

Τον κ. Μανιάτη, τον προλόγισε ο Πρόεδρος της ΝΟΕΣ Τρικάλων Χρήστος Κωνσταντός, με τον κ. Μανιάτη, να υπερασπίζεται την απόφαση για ένταξη της χώρας στον μηχανισμό του ΔΝΤ, απόφαση που χαρακτήρισε για την στιγμή που ελήφθη ως «μονόδρομο, εξαιτίας της υπερχρέωσης της Ελλάδας».

Ως ορθή και «πατριωτική», χαρακτήρισε και την απόφαση συμμετοχής του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση και όπως τόνισε«αναμένω αυτό αναγνωριστεί σύντομα από τον ελληνικό λαό», αλλά επισήμανε και την δυσκολία κυβέρνησης της χώρας από 3 κόμματα, με την επισήμανση πως «Η Ν.Δ. δυσκολεύεται να αντιληφθεί ότι δεν κυβερνάει μόνη της και η ΔΗΜ.ΑΡ. βγάζει απ΄ έξω την ΄΄ουρά΄΄ της στις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν».

Φυσικά ο κ. Μανιάτης, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας του ως κόμμα που ασκεί ανεύθυνη δημαγωγική πολιτική του …ταξίματος χωρίς χρήματα.

Σε δηλώσεις του στο trikalanews.gr ο κ. Μανιάτης, δήλωσε αισιόδοξος, όσον αφορά την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, λέγοντας πως «διανύσαμε το μεγαλύτερο μέρος ενός δύσκολου δρόμου, είμαστε στο ξεκίνημα της νέας προσπάθειας και το Β΄ εξάμηνο του 2013, θα μπορέσουμε να δώσουμε ανάπτυξη στην χώρα με ρευστότητα στην αγορά και την δημιουργία θέσεων εργασίας και με στήριξη κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται την αλληλεγγύη. Είναι πολύ καλή ευκαιρία να τα συζητήσουμε αυτά στο Συνέδριο του ΠαΣοΚ και να δώσουμε τις θέσεις μας».

Για το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας, ο κ. Μανιάτης τόνισε πως «Ξεκινήσαμε την Εθνική προσπάθεια με συναίνεση και ανοίξαμε τον φάκελο ΄΄πετρέλαιο΄΄ και προχωρήσαμε με διαφάνεια και πατριωτισμό» και εκτίμησε πως «δεν θα σταματήσει αυτή η προσπάθεια όποιες αλλαγές προσώπων και αν γίνουν. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη και υπάρχει ένας πραγματικός πλούτος για την χώρα που δεν πρέπει να αξιοποιηθεί για έξοδα αλλά να υπάρξει ΄΄κουμπαράς΄΄ στα πρότυπα της Νορβηγίας και άλλων χωρών για Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που μπορεί να στηρίξει το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και να το μετατρέψει σε βιώσιμο. Μέσα σε 30 χρόνια, υπολογίζουμε ότι θα αντληθούν 150 δις ευρώ αξιοποιώντας το χάρισμα που μας έδωσε η Φύση».

Πηγή: www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.