Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΟΛΥΜΠΟ.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ (23\7\2013)
Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΝΕΟΙ ΠΟΡΡΟΙ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΠΑΖΟΤΟΠΟΣ.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.
ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΑΝΑΤ. ΟΛΥΜΠΟ.


Η προχθεσινή συνεδρίαση είχε την ιδιομορφία να ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα από την ώρα που είχε ανακοινωθεί στην πρόσκληση. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαμε ειδοποιηθεί εγκαίρως τηλεφωνικά, δε συνέβη όμως το ίδιο και με τους προέδρους των κοινοτήτων που προσήλθαν, χωρίς δική τους ευθύνη, καθυστερημένοι.

Αυτά όμως συμβαίνουν όταν υπάρχει παντελής έλλειψη συνεννόησης και προγραμματισμού και η συνεδρίαση του Δ.Σ. συμπίπτει με την κεντρική εκδήλωση του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου. Και για να μην παρεξηγούμαστε, το ίδιο ακριβώς θα λέγαμε για την κεντρική εκδήλωση κάθε συλλόγου, κάθε δημ. διαμερίσματος, ιδιαίτερα όταν στην εκδήλωση αυτή φιλοξενούνται σχήματα από το εξωτερικό τα οποία συνοδεύει η δημοτική τους αρχή! Κλείνουμε το θέμα εδώ κι ευελπιστούμε πως τέτοια λάθη κι ασυνεννοησίες δεν θα επαναληφθούν. Γιατί, ως γνωστόν, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να θεωρείται πλέον σύμπτωση.
Ας περάσουμε στα θέματα που θέσαμε προ ημερησίας:

Γίναμε πρόσφατα δέκτες παραπόνων, μα κι αυτόπτες μάρτυρες ενός άτυπου χώρου απόθεσης απορριμμάτων, κλαδιών, ελαφρών μπάζων κλπ. στη νότια πλευρά των Νέων Πόρρων, λίγα μέτρα εκτός του οικισμού και πλησίον (αν όχι εντός) της περιοχής NATURA. Η ακαταλληλότητα του σημείου είναι δεδομένη, μα και η επικινδυνότητα πολύ μεγάλη λόγω της ύπαρξης ελαιώνων, περιβολιών και πυκνής βλάστησης στη γύρω περιοχή. Μόνο κατά τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκαν 3 περιπτώσεις που έπιασε φωτιά (σκόπιμα;) στην περιοχή. Ο κίνδυνος γίνεται μεγαλύτερος τώρα το καλοκαίρι. Μάλιστα προσφάτως κάηκαν δεκάδες ελαιόδενδρα. Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως πρέπει να προβούν σε καταγγελία οι δημότες. Δε θα διαφωνήσουμε, όμως ούτε θεωρούμε και σωστό να παίζουμε το «κρυφτούλι» για έναν παράνομο μπαζότοπο που η δημ. αρχή φάνηκε να γνωρίζει καλά την ύπαρξή του. Ο χώρος πρέπει να καθαριστεί άμεσα και να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ότι δε θα ξαναγίνει μπαζότοπος!

Επίσης στους Ν. Πόρρους υπάρχουν αρκετές υπόγειες σε μικρό βάθος καλωδιώσεις από στύλους της Δ.Ε.Η. προς πινακίδες επιχειρήσεων συνήθως. Οι συνδέσεις αυτές, πέρα απ’ το ότι είναι προφανώς παράνομες, είναι και δυνητικά επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία κι ασφάλεια. Απαντήθηκε πάντως πως έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι καταστηματάρχες να τις ξηλώσουν. Αναμένουμε!
Είχαμε από καιρό προειδοποιήσει πως ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η δημ. αρχή το θέμα του θερινού ωραρίου καταστημάτων δεν ήταν ο νόμιμος και πως η απόφαση που πήρε το Δ.Σ. στις 18\6 κινδύνευε να ακυρωθεί. Για τον λόγο αυτό δεν είχαμε ψηφίσει θετικά. Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν και ο Ελεγκτής Νομιμότητας γύρισε πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση. Ελπίζουμε η δημ. αρχή να διδάχθηκε από το (τελευταίο;) ατόπημά της και να αρχίσει να λαμβάνει υπ’ όψιν της τις επισημάνσεις μας για να αποφεύγονται στο μέλλον τέτοιες «κακοτοπιές», που μόνο άσκοπες καθυστερήσεις φέρνουν και ταλαιπωρία στους συνδημότες μας.
Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε κάκιστη ποιότητα του πόσιμου νερού στο υδρευτικό δίκτυο του Λιτοχώρου, ιδίως στις περιοχές Γυμνασίου και Αγ. Γεωργίου. Το να δηλώνεται απλώς ότι είναι γνωστές οι αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα (τερματικά, υπερχειλίσεις, βροχοπτώσεις, έλλειψη προσωπικού κλπ.) δεν αρκεί! Δε χρωστούν τίποτε οι κάτοικοι που πληρώνουν κανονικά τα τέλη ύδρευσης να αντιμετωπίζουν εδώ και τόσο καιρό αυτή την δυσάρεστη κατάσταση. «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» και δυστυχώς δε φαίνεται να υπάρχει διάθεση για να βρεθεί και να λυθεί στη ρίζα του το πρόβλημα!
Επαναφέραμε και φέτος την πρότασή μας για πραγματοποίηση συνεδρίασης ή συνεδριάσεων του Δ.Σ. σε αίθουσα της Δ.Ε. Ανατ. Ολύμπου, για συμβολικούς – και όχι μόνο – λόγους. Στα περίπου 3 χρόνια λειτουργίας του νέου δήμου, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συνεδριάσεις του Δ.Σ., οι περισσότερες, όπως είναι λογικό, στην έδρα του δήμου. Αρκετές (πάνω από 10) έγιναν στο Δημοτικό κατάστημα Κονταριώτισσαςεπιλογή πολύ σωστή, την οποία όλοι επικροτήσαμε, για να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο το εν λόγω κτήριο. Δεν έγινε όμως ούτε μία συνεδρίαση στη Δ.Ε. Ανατ. Ολύμπου!
Εάν πράγματι ισχυριζόμαστε ότι θέλουμε να προάγουμε το αίσθημα ενότητας εντός του δήμου μας, τότε θα πρέπει να προσέχουμε ακόμη κι αυτές τις μικρές ίσως, αλλά όχι ασήμαντες λεπτομέρειες! Ευελπιστούμε πως στην τελευταία έστω χρονιά της θητείας μας, το Προεδρείο του Δ.Σ. θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση  ορισμένων συνεδριάσεων και στον Ανατ. Όλυμπο. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει η διαβεβαίωση της τοπικής αντιδημάρχου πως η αίθουσα συνεδριάσεων του εκεί δημοτικού καταστήματος πληροί τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Κι αυτό όμως να μην ίσχυε, θα μπορούσαν να βρεθούν κι άλλες εναλλακτικές.

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.