Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

To ΠΑΣΟΚ επιμένει να γίνουν δύο debates μεταξύ των δύο αρχηγών, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, και δύο με όλους τους αρχηγούς


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.



1.Την ανάγκη για την συνεργασία και τον συντονισμό των δράσεων της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια αποτελεσματική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανέργους και στα φτωχότερα στρώματα που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, επεσήμανε στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, με τους οποίους συναντήθηκε απόψε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος,
2. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο που παίζει και που πρέπει να παίξει με πιο έντονο τρόπο η Τ.Α. προκειμένου να λειτουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας, ώστε να μη νιώθει κανείς μοναχικό και αβοήθητο θύμα της κρίσης, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της απόλυτης φτώχιας, των μοναχικών ανθρώπων και των νοικοκυριών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, έχει πολύ μεγάλη σημασία να αξιοποιηθούν στο έπακρο προγράμματα, όπως το νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που καλύπτει πολύ περισσότερες ανάγκες, τα προγράμματα αυτεπιστασίας των δήμων για την καταπολέμηση της ανεργίας και την τοπική ανάπτυξη.
3. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και γενικότερα τον κόσμο της Τ.Α. να μετάσχουν ενεργά και δυναμικά στην προεκλογική μάχη με στόχο μια Αυτοδύναμη Ελλάδα, μια ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράταξη με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα που να παίζει τον καθοριστικό ρόλο για την πολιτική διεύθυνση της χώρας και την οριστική υπέρβαση της κρίσης.


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΟΡΙΔΗ: ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

1. Η εικόνα μετατροπής της Βουλής σε βιομηχανία ψήφισης τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούν μικροκομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες, δεν τιμά το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του. Είναι φανερό ότι κάποιοι και, συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αυτή την ώρα, δεν αλλάζει μυαλό. Αυτού του είδους η πολιτική έχει τελειώσει. Ο κόσμος, θέλει αλήθεια, θέλει ειλικρίνεια, θέλει υπευθυνότητα.
2. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε με απόλυτη σαφήνεια σε όλους, ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο λειτουργίας, ότι δεν μπορούν να έρχονται φωτογραφικές ρυθμίσεις την τελευταία στιγμή, ότι οι τροπολογίες θα πρέπει, είτε να εξυπηρετούν την εφαρμογή του προγράμματος, είτε να είναι εγκεκριμένες από το Υπουργικό Συμβούλιο, είτε να αφορούν θέματα που είναι πάρα πολύ επείγοντα και δεν μπορούν να περιμένουν.
3. Η τροπολογία Βορίδη με την οποία επιχειρούσε να ξανακλείσει ένα επαγγελματικό χώρο, που το ΠΑΣΟΚ είχε ανοίξει, τελικά αποσύρθηκε και δεν προχώρησε, μετά από την παρέμβαση που κάναμε από χθες το πρωί, πάρα πολύ δυναμικά.


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.



1.Αυτό που γίνεται με τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι ότι, η τελευταία δόση του 2011 και οι δύο δόσεις του 2012, θα είναι ακατάσχετες και ανεκχώρητες. Και αυτό, γιατί τα κόμματα θα πρέπει με διαφάνεια και καθαρότητα να έχουν πόρους και να μπορέσουν να κάνουν τις εκλογές.
2. Δεν γίνεται καμία διευκόλυνση στα κόμματα, σε σχέση με την ουσία του δανεισμού τους. Δεν υπάρχει ρύθμιση που να διευκολύνει τα κόμματα, ως προς το δανεισμό τους και τις υποχρεώσεις τους προς τις Τράπεζες. Απλώς, οι συγκεκριμένες δόσεις δεν θα μπορούν να κατασχεθούν.
3. Έχει ξεκινήσει η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις, για το πώς θα πρέπει να μειωθεί και η χρηματοδότηση των κομμάτων - γιατί και τα κόμματα θα πρέπει να αναλάβουν το βάρος της οικονομικής κρίσης - καθώς επίσης και για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες, με τις οποίες θα πρέπει να γίνεται η χρηματοδότηση.


ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΜΕ 2+2 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.


Οι εκλογές αυτές, όπως έχει επισημάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι οι πιο σημαντικές εκλογές μετά το 1974. Τα κόμματα έχουν την υποχρέωση να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας και να καταθέσουν σαφείς, ρεαλιστικές και ξεκάθαρες προτάσεις για το μέλλον της χώρας. Πιστεύουμε, λοιπόν ότι πρέπει να γίνει διάλογος, το κόμμα μας πιστεύει ότι πρέπει να γίνει εξαντλητικός διάλογος. Γι΄ αυτό προτείναμε και χθες να μπορέσουν να γίνουν δύο debates μεταξύ των δύο αρχηγών, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, και δύο με όλους τους αρχηγούς. θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει μια εξαντλητική συζήτηση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, άρα, ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά, αλλά βεβαίως δεν πρέπει να αποκλειστούν και τα υπόλοιπα κόμματα, και γι΄ αυτό προτείνουμε άλλα δύο debates, με όλους τους αρχηγούς. Η πρότασή μας είναι ολοκληρωμένη, δεν αφήνει κανέναν απέξω.





ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;


1. Τον απολογισμό μας για αυτά που πετύχαμε και την αυτοκριτική μας για τα λάθη που έγιναν, εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, την έχουμε κάνει. Ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Φυσικά δεν υποστηρίζουμε ότι με μια συγνώμη λύνονται όλα. Όλοι και όλα κρίνονται στην πράξη. Εμείς πρώτοι επισημάναμε ότι έχουμε χάσει, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, το τεκμήριο της αθωότητας.
2. Η αυτοκριτική μας διάθεση και η αναγνώριση των λαθών μας, όμως, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για όσους, και κυρίως για τη ΝΔ, αρνούνται να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Δεν έχει η ΝΔ ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας; Δεν έχει ο κ. Σαμαράς ευθύνες για το γεγονός ότι καθυστέρησε αρκετά να εκτιμήσει την σοβαρότητα του προβλήματος και το μέγεθος της κρίσης και άλλαξε στάση, μετά από δυόμιση χρόνια περιπλάνησης σε αντιμνημονιακούς δρόμους, με σημαία την επαναδιαπραγμάτευση;
3. Δεν έχει ευθύνη η Αριστερά για την επιθετική της στάση, όλο αυτό το διάστημα; Για το γεγονός ότι ένα τμήμα της, δυσκολευόταν και δυσκολεύεται να καταδικάσει ενέργειες και πρακτικές που περνούν το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνο κοινωνική αναταραχή και πλήρης διάλυση του κοινωνικού ιστού; 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.