Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ονειρεύονται … Ειδικά Δικαστήρια! ΠΗΓΗ: ra64.wordpress.com/



23
042012
Έχει μια ιστορία η παράταξη της ΝΔ σε αυτόν τον τόπο. Και μπορεί η προεκλογική περίοδος να δικαιολογεί υπερβολές και πολιτικές φανφάρες, αλλά πολλές φορές αποδεικνύει και το μέγεθος της επικινδυνότητας των λόγων!
Είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα η άποψη του Μ. Χαρακόπουλου σε δήλωση του σε τοπικό ειδησεογραφικό site (onlarissa.gr) για παραπομπή Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου σε ειδικό δικαστήριο!  Και είναι μια άλλη παραλλαγή του αιτήματος περί αυτοδυναμίας, που μέχρι στιγμής δεν αποτελεί κεντρική θέση της ΝΔ ή τουλάχιστον δεν έχει ακουστεί από τον Σαμαρά.
Γιατί άλλο είναι να μιλάς για εξεταστική και άλλο να έχεις ήδη βγάλεις και το αποτέλεσμα!
Δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικές αντιλήψεις
Η δήλωση
«Η ΝΔ» -είπε χαρακτηριστικά- «πρέπει να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους πρωταίτιους του ελληνικού ναυαγίου».
Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος δίκασε και καταδίκασε ήδη τους πολιτικούς του αντιπάλους, εντάχθηκε προφανώς στους οπαδούς της «σκληρής γραμμής» του κόμματός του, δυναμιτίζοντας το πολιτικό σκηνικό καθώς αποπειράθηκε να επαναφέρει ως αιχμή της ΝΔ στην προεκλογική ατζέντα τη σκανδαλολογία.
Στο εσωτερικό της ΝΔ, ωστόσο, η «γραμμή» αυτή δεν φαίνεται να είναι κυρίαρχη. Με εξαίρεση τον κ. Χαρακόπουλο και πιθανώς τον κ. Φ. Κρανιδιώτη , δεν υπάρχουν άλλα στελέχη που να υπερασπίζονται μια τέτοια πολιτική, καθώς γνωρίζουν ότι υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα, την επομένη των εκλογών η ΝΔ να οδηγηθεί από τον ελληνικό λαό σε συγκυβέρνηση (με το ΠΑΣΟΚ) και τα προβλήματα που θα κληθεί να επιλύσει θα είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερα από την καταδίωξη των πολιτικών τους αντιπάλων.
Το ερώτημα που υφίσταται είναι το εάν και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος μέχρι στιγμής σταθερά κάνει λόγο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, θα κάνει το επόμενο βήμα και θα μιλήσει για Ειδικά Δικαστήρια.
Θα ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη προεκλογική προσφορά στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.