Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πρωθυπουργός εγώ, αλλιώς... εκλογές διαρκείας! ΑΠΟ ΤΟ dimotikosafari.blogspot.com



Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως απαράβατη προϋπόθεση να ηγηθεί ο ίδιος σε κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας για να μην οδηγηθεί η χώρα ξανά σε εκλογές. Σε συνέντευξή του στο Μega μίλησε για «τροποποίηση» του Μνημονίου και επιχείρησε ξανά να ταυτίσει Βενιζέλο και Παπανδρέου. Τον όρο να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, θέτει ο Αντ. Σαμαράς προκειμένου να μην οδηγήσει τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τα ποσοστά του κόμματός του να απέχουν μακράν...

του στόχου που έχει θέσει για αυτοδυναμία, επέστρεψε στη συζήτηση για το μετεκλογικό σκηνικό, θέτοντας ως απαράβατη προϋπόθεση να ηγηθεί ο ίδιος του κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας.


Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες (Μega), ξεδίπλωσε τη στρατηγική του τόσο έναντι του κ. Βενιζέλου όσο και έναντι των άλλων κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Σε ό,τι αφορά το μετεκλογικό σκηνικό και στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε: «Κι αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τι θα κάνω; Το ερώτημα είναι: θα μείνουμε ακυβέρνητοι ως χώρα; Αναγκαστικά. Οχι από δικό μου αίτιο. Θα πρέπει να ξανάπαμε σε εκλογές παρά το ακυβέρνητο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο, έσπευσε από την πλευρά του να θέσει τον πρώτο -και βασικότερο, όπως εμφανίστηκε- όρο για μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση. «Πρωθυπουργία του αρχηγού του πρώτου κόμματος στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε μια προσπάθεια πάντως να συσπειρώσει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, χαρακτήρισε «φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ» και «ασυλία στο ΠΑΣΟΚ» την ψήφο σε αλλά κεντροδεξιά κόμματα.

«Ολα αυτά τα μικρότερα κόμματα τα οποία βγήκαν, φύτρωσαν από τη μήτρα της ΝΔ» -υπογράμμισε, αναφερόμενος προφανώς στον ΛΑΟΣ, τη Δημοκρατική Συμμαχία και τους Ανεξάρτητους Ελληνες- «είναι κόμματα στα οποία σήμερα όπως έχει η κατάσταση, με μια Ελλάδα η οποία πρέπει να πάρει μεγάλες αποφάσεις, όποιος τα ψηφίσει ουσιαστικά δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ και κατά την άποψή μου δίνει και ασυλία στο ΠΑΣΟΚ. Είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ».

Κόμματα διαμαρτυρίας
«Δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχουν κόμματα τα οποία σήμερα απλά είναι κόμματα διαμαρτυρίας. Είναι κόμματα τα οποία δεν έχουν θέσεις, είναι κόμματα τα οποία δεν έχουν ιδεολογία», προσέθεσε.

Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε αυτή τη φορά τη λέξη «τροποποίηση», προκειμένου να πείσει ότι θα αλλάξει ορισμένες από τις δεσμεύσεις που έχουν περιληφθεί στο Μνημόνιο.

Επέμεινε στο θέμα της επιστροφής χρημάτων στους χαμηλοσυνταξιούχους, στην κατάργηση του φόρου στα ακίνητα που εισπράττεται από τη ΔΕΗ αλλά και στην προσπάθεια μείωσης της φορολόγησης.

Τέλος, επιχείρησε να ταυτίσει για μία ακόμη φορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον Γιώργο Παπανδρέου και, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «όταν ο κ. Παπανδρέου έκανε τη μεγαλύτερη ανοησία που έχει ποτέ γνωρίσει η Ευρώπη, ο πρώτος που βγήκε και τον υπερασπίστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν ο κ. Βενιζέλος».

Γιάννης Σαραντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.