Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Προκήρυξη 9ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΟΝ 2018 και παράλληλων αγώνων



Προκήρυξη



9ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΟΝ 2018 και παράλληλων αγώνων
  • Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21.097μ
  • Αγωνιστικός Δρόμος 5χλμ
  • Παιδικός αγώνας 1χλμ Δημοτικών και Γυμνασίων
[opb][op27]
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21.097μ. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο διεξάγεται αγωνιστικός δρόμος 5χλμ καθώς και αγώνας δρόμου 1χλμ για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων. Η ακριβής απόσταση της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί από την AIMS.


ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, μέσα από 5 διαφορετικά χωριά. Στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα, οι δρομείς έχουν θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Η διαδρομή έχει ως εξής: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στον κόμβο Κονταριώτισσας – Κονταριώτισσα - Άγιος Σπυρίδωνας – Βροντού – Καρίτσα – Δίον - Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Τρόπος Εγγραφής:
  • Εγγράφεστε ομαδικά ή ατομικά για τον Ημιμαραθώνιο και τα αποστέλλετε στη διοργάνωση (link εγγραφής).
  • Καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό στην τράπεζα
Ο κάθε αθλητής καταβάλλει το ποσό των 8 ευρώ. Οι αθλητές θα προκαταβάλλουν το ποσό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στον σύλλογο: 5255-069969-123 & IBAN GR 710172 2550 0052 5506 9969 -123 εμφανίζεται ο δικαιούχος: ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ».
  • Η ενημέρωση από τη διοργάνωση για την κατάθεση γίνεται αυτόματα και τα ονόματα των αθλητών που κατοχυρώνουν θέση έπειτα από το σχετικό έλεγχο θα ανεβούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου Παρασκευή 2/03/2018.
Δεν απαιτείται μετά να στείλετε το καταθετήριό σας οπουδήποτε, όμως καλό θα ήταν να το έχετε μαζί σας, κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής – chip χρονομέτρησης. Παρακαλούμε να μην παραλείψετε να αναφέρετε το όνομα του αθλητή - καταθέτη στην τράπεζα κατά την κατάθεση.
Από την υποχρέωση καταβολής εξαιρούνται:
  • Άτομα με ειδικές ικανότητες
  • Μέλη του Αδελφοποιημένου μας Σωματείου « Περικλής Δημητρίου» που θα ταξιδέψουν από Κύπρο.
  • Οι τρεις πρώτοι νικητές και οι τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου «ΔΙΟΝ» 2017 τιμής ένεκεν οπότε και δηλώνονται αυτομάτως.


ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Άνδρες:
18-34
35-44
45-54
55-64
65-74
75+
Γυναίκες:
18-34
35-44
45-54
55+
Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες. Θα βραβευθεί και ο πολυπληθέστερος σύλλογος.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα, ξεχωριστά μετάλλια.
Τα διπλώματα συμμετοχής θα μπορείτε να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.zeusrunnersclub.gr από την επομένη του αγώνα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ η συνολική τελική κατάταξη θα εκδοθεί εντός 30 λεπτών από τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή. Τα αποτελέσματα και οι φωτογραφίες των αθλητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, καθώς και στα δρομικά περιοδικά.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι εγκατεστημένοι στο 5ο, 10ο και 15ο χλμ.
5ο χλμ Νερά
10ο χλμ Ξηροί καρποί- αποξηραμένα φρούτα - ισοτονικά - νερά (Άγιο Σπυρίδωνα)
15ο χλμ Ξηροί καρποί- σταφίδες- νερά (Βροντού)
Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, φρούτα και ισοτονικά.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών.
Το ονόματα των δρομέων μετά την οικονομική τακτοποίηση, θα αναρτηθούν την Παρασκευή 2/03/2018 στην ιστοσελίδα του συλλόγου.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ
Κατά την δημοσίευση των ονομάτων λίγες μέρες πριν τον αγώνα, θα υπάρχει ένας αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε κάθε αθλητή. Με βάση την αλφαβητική σειρά θα ζητάτε από το αντίστοιχο γραφείο της διοργάνωσης τον αριθμό σας. Mέσα στο φάκελο θα υπάρχει ένα κουπόνι καλωσορίσματος από το σύλλογο με την επίδειξη του οποίου θα λαμβάνετε την σακούλα του αθλητή.
Προσοχή: Η σακούλα θα δίνεται σε κάθε περίπτωση πριν τον αγώνα.
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.
Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις της διοργάνωσης και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Ο αγώνας των 5χλμ θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος (γεννημένες – γεννημένοι από το 2006 και πριν).
Τρόπος Εγγραφής
  • Εγγράφεστε ομαδικά ή ατομικά για όλες τις χιλιομετρικές κατηγορίες και τα αποστέλλετε στην διοργάνωση.
  • Καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό στην τράπεζα
Ο κάθε αθλητής θα καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ. Οι αθλητές θα προκαταβάλλουν το ποσό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στο σύλλογο. 5255-069969-123 & IBAN GR 710172 2550 0052 5506 9969 -123 εμφανίζεται ο δικαιούχος: ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ».
Από την υποχρέωση καταβολής εξαιρούνται:
  • Άτομα με ειδικές ικανότητες
  • Μέλη του Αδελφοποιημένου μας Σωματείου « Περικλής Δημητρίου» που θα ταξιδέψουν από Κύπρο.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα υπάρχουν διασώστες και άλλοι εθελοντές έτοιμοι να παράσχουν κάθε βοήθεια.
Σε όλους τους δρομείς θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και η σακούλα του αθλητή.


Ώρα έναρξης 10:40


ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ- ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤIΟΥ 2018
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια κατά τον τερματισμό τους.
Παιδικός Αγώνας Δημοτικού και Γυμνασίου με ώρα έναρξης 10:45
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν υφίσταται οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο η υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα. Η σχετική δήλωση παραλαμβάνεται από τη γραμματεία τη μέρα του αγώνα.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15:00. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους μέχρι και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 . Πληροφορίες για τον τρόπο αποστολής της ομαδικής εγγραφής δίνονται στη φόρμα συμμετοχής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: στην ομαδική δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφεται ΚΑΘΑΡΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ. Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για τυχόν παράλειψη στοιχείων. Δεν θα υπάρξει έκπτωση στις ομαδικές εγγραφές. Τέλος, σε κάθε ομαδική εγγραφή θα πρέπει να οριστεί αρχηγός αποστολής και τρόποι επικοινωνίας για επίλυση τυχόν ζητημάτων.
Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν, για τον τρόπο εγγραφής καθώς η διαδικασία έχει ανατεθεί σε συνεργάτες του αγώνα, εγγυώνται όμως σε κάθε περίπτωση τη συμμετοχή του κάθε αθλητή, εφόσον ακολουθήσουν τις οδηγίες εγγραφής στο χρονικό πλαίσιο το οποίο έχει τεθεί.
Χρονικό όριο του Ημιμαραθωνίου είναι οι 3 ώρες. Πέραν του χρονικού ορίου των 3 ωρών, ο κάθε δρομέας θα τρέχει με δική του ευθύνη.

Για την εγγραφή σε όλα τα αγωνίσματα πατήστε εδώ:
Εγγραφή αθλητών στο παρακάτω link:
Συμμετέχουν επικουρικά:
  • Α.Τ. Περιφέρειας
  • Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας
  • Η διασωστική ομάδα Ν. Πιερίας θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα
  • Σώμα Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη δημιουργία υγειονομικών σταθμών
  • Ο Μοτοσυκλετιστικός, Αθλητικός, Όμιλος, Κατερίνης (Μ.Α.Ο.Κ.)
  • Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου- Ολύμπου
  • Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας
ΔΙΟΝ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίας Παρασκευής, Εθελοντές Δίου, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δίου «ΔΙΑΣ».
ΚΑΡΙΤΣΑ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίου Δημητρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας, Ορειβατικός Σύλλογος Καρίτσας.
ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
Τοπική κοινότητα, Αιμοδοτικός Σύλλογος Κονταριώτισσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «Πιερες».
ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίου Σπυρίδωνα, Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»


ΒΡΟΝΤΟΥ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίου Νικολάου, Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς, Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς, Αιμοδοτικός Σύλλογος Βροντούς, Αγροτικός Σύλλογος Βροντούς.


Η Φωτογραφική Λέσχη Πιερίδων Μουσών Κατερίνης αναλαμβάνει τη φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.
Για την απόλυτη ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο και θα είναι σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.


Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους:
Αλέξανδρο Πούλιο: 6976692445, Ευάγγελο Γερομιχαλό: 6977753739, Γεώργιο Μίχο: 6939218472, Δημήτριο Βαρνά: 6980610026, Μιχαήλ Γεωργιάδη 6974926939.




ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.