Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Συγχαρητήρια επιστολή στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2017 Αθανασίου Καλαϊτζή, Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Δίου Ολύμπου

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε
όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
     Η επιτυχία σας αυτή σημαίνει την ολοκλήρωση μιας κοπιαστικής προσπάθειας που ξεκίνησε χρόνια πριν, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί  και την αφετηρία για ένα καινούργιο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα σημαδέψει τις προοπτικές, τις επιλογές, και τη συγκρότηση της εν γένει προσωπικότητά σας. 
      Στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό απόψεων και καταιγισμό γνώσεων και πληροφοριών από τη μια, αλλά και ταυτόχρονα από σύγχυση ιδεών, αμφισβήτηση αξιών, κοινωνική αστάθεια και σχολαστική μονομέρεια και εξειδίκευση από την άλλη, εσείς οι νέοι, μέσα από την ακαδημαϊκή σας πορεία,  αναζητήσετε την ολόπλευρη γνώση, την ιεράρχηση αξιών, την πνευματική καλλιέργεια, και κυρίως  τη μόρφωση που υπηρετεί τον άνθρωπο και τον ανεβάζει όλο και πιο ψηλά.
     Και είμαι βέβαιος πως στις αναζητήσεις σας - παρ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν ιδιαίτερα στην εποχή μας -θα έχετε στραμμένο το βλέμμα σας στις κορφές και με αγωνιστικό και επίπονο βήμα θα πορεύεστε στο δρόμο για την κατάκτησή τους.
      Θα ήθελα όμως να συγχαρώ και τους μαθητές, που παρότι προσπάθησαν, δεν κατάφεραν την εισαγωγή τους σε κάποιο Τμήμα.
Θα πρέπει να γνωρίζουν πως  οι Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος. Η ζωή είναι μια διαρκής προσπάθεια και η φαινομενική  αποτυχία αποτελεί τις περισσότερες φορές  μια καινούργια ευκαιρία για υψηλότερες επιδιώξεις, αλλά κυρίως μία πρόκληση για να γνωρίσει κανείς  τις δυνάμεις του και τον εαυτό του, να παλέψει εντονότερα και να βγει στο τέλος αληθινός νικητής της ζωής.
   Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που με υπομονή, αγάπη και υπευθυνότητα στάθηκαν συνοδοιπόροι και αρωγοί
στην προσπάθεια των παιδιών.
Θερμά συγχαρητήρια και καλό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.