Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Επιτυχής η 3η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος







Εκατοντάδες νέοι και νέες παρευρέθηκαν και συμμετείχαν την Κυριακή 2 Ιουλίου στην 3η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Άννης. Η νεολαία έδωσε δυναμικά το παρόν της σε ένα θεσμό που πλέον έχει καθιερωθεί και καταξιωθεί με τη φροντίδα και το ανύστακτο πατρικό ενδιαφέρον του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.
Ενθουσιασμός, χαρά, κέφι, ζωντάνια και συγκίνηση ήταν μερικά από τα συστατικά αυτού του θεσμού της τοπικής Εκκλησίας, μιας προσπάθειας που οργανώνεται από εθελοντές ενορίτες της Αγίας Άννης Κατερίνης με την επιμέλεια του Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου Γκόλια, Υπεύθυνου του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι νέοι  της Πιερίας κατέθεσαν δυναμικά τις απόψεις τους, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, ζωντάνεψαν πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα και για ακόμη μια φορά, με το δικό τους μοναδικό τρόπο, μύησαν όλους στο νεανικό τους αποτύπωμα, στις δικές τους αναζητήσεις και στην αγάπη τους για την Εκκλησία και τον τόπο.
Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «H Εκκλησία μας αποτελεί υπεύθυνο οδηγό για κάθε νέο και τον φέρνει με στοργή και αγάπη κοντά στο Χριστό. Ο νέος χρειάζεται να γεμίσει την ψυχή του με Αγάπη, του Χριστού την Αγάπη. Και αυτήν την Αγάπη μόνο μέσα στην εκκλησία μπορεί να τη βρει».
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε πολυμελή ομάδα Ουκρανών παιδιών και νέων, που φιλοξενούνται στον εκκλησιαστικό ξενώνα Σβορώνου και παρακολούθησαν τη Γιορτή Νεολαίας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι παρά τον ζεστό καιρό, στήριξαν με την παρουσία τους τον θεσμό αυτό,  τους χορηγούς και συνεχάρη τους ιερείς  και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.