Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και αγάπης για τα άτομα με αναπηρίες.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ - ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (EURO TAXI).































π. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ: Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΔΗΣ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΒΑΝ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΗΡΙΖΩ».

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΣΑΛΗ: ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ


Με πρωτοβουλία τού Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ» αλλά και του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης (EURO TAXI), εκδήλωση ευαισθητοποίησης, αγάπης και αλληλεγγύης σε άτομα με αναπηρίες πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου, στην περιοχή Θρακιώτικα Κατερίνης.
Με την πρωτοβουλία τους ο Σύλλογος «ΣΤΗΡΙΖΩ» και ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης διαβεβαίωσαν ότι ενώνουν πιο έντονα τις δυνάμεις τους με σκοπό όχι μόνο τη συνέχιση των προσπάθειών τους για ευαισθητοποίηση και άλλων πολιτών αλλά και την προώθηση ενός καλύτερου μέλλοντος στα Άτομα με Αναπηρίες.

Το ΒΑΝ τού Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης με τα χρώματα και τα μηνύματα του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΖΩ»

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία τού Προέδρου τού Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης, Γιώργου Παρθενίδη, και ολοκληρώθηκε με ομιλία τής Προέδρου τού Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ», Γεωργίας Παπαδοπούλου - Κατσαλή.
Παρόντες ήταν επίσης μέλη τού Δ.Σ. τού Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΖΩ» καθώς και τρεις οδηγοί τού Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης και συγκεκριμένα ο Παντελής Κλιάνης, μέλος τού Δ.Σ. και Υπεύθυνος ΑμεΑ, ο Χάρης Σαββίδης αλλά και ο Χρήστος Συρανίδης, όλοι τους οδηγοί μεταφοράς ΑμεΑ.
Μάλιστα, έξω από την αίθουσα ήταν σταθμευμένο και το ειδικό όχημα (ΒΑΝ) που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης προκειμένου να εξυπηρετεί και να μεταφέρει άτομα με αναπηρία τα οποία είναι καθηλωμένα σε αναπηρικό καρότσι.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παρθενίδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το ΒΑΝ του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης λαμβάνει πλέον τα χρώματα του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΖΩ», προβάλλει το λογότυπο του Συλλόγου και διαδίδει παντού μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των Ατόμων με Αναπηρίες, μηνύματα όπως: «Προσπαθώ Κάθε Μέρα» ή «Αν Ήσουν Εγώ»!
Το εν λόγω όχημα έχει ειδικό αυτόματο μηχανισμό που «κατεβαίνει» και παραλαμβάνει το αναπηρικό καρότσι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το ειδικό όχημα είναι το πρώτο πανελλαδικά που ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης (EURO TAXI) έθεσε σε κυκλοφορία πριν από κάποια χρόνια.

Πρωτοβουλία Αγάπης και Αλληλεγγύης

Την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, αγάπης και αλληλεγγύης σε άτομα με αναπηρίες, που οργάνωσαν ο Σύλλογος «ΣΤΗΡΙΖΩ» και το ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης, αγκάλιασαν ο Ιερός Ναός Αγίου Χριστοφόρου τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Ατρόμητος Κατερίνης» αλλά και η Γυναικεία Ποδοσφαιρική Ομάδα «Νεφέλες», η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα και ο Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης, γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ καθώς και πολίτες τής Κατερίνης και της Πιερίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης, Αιδεσιμότατος π. Σωκράτης Ξενίδης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος και Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του «Ατρομήτου Κατερίνης» Γιώργος Κατσιούλας, η Πρόεδρος της Γυναικείας Ποδοσφαιρικής Ομάδας «Νεφέλες» Συμέλα Σιδηροπούλου, κ.ά.

Γιώργος Παρθενίδης: Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης έχει και κοινωνικό πρόσωπο!

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης (EURO TAXI), Γιώργος Παρθενίδης, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ Κατερίνης δεν έχει μόνο επαγγελματικό πρόσωπο, έχει και κοινωνικό πρόσωπο. Αυτό, λοιπόν, το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει σήμερα για μια ακόμη φορά.
Από σήμερα, το ΒΑΝάκι τού Συνεταιρισμού θα έχει τα χρώματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «ΣΤΗΡΙΖΩ». Το λογότυπο που κοσμεί το αυτοκίνητό μας είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ζωής που αντικατοπτρίζει όλες τις προσπάθειες, τις αγωνίες, τις φιλοδοξίες και τις επιδιώξεις τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «ΣΤΗΡΙΖΩ», των Γονέων και Κηδεμόνων που προσπαθούν να δώσουν ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά τους».

π. Σωκράτης Ξενίδης: Ο Θεός να δίνει δύναμη σε γονείς και παιδιά ΑμεΑ

Ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης, Αιδεσιμότατος π. Σωκράτης Ξενίδης, στον δικό του χαιρετισμό ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης δείχνει, για άλλη μια φορά, το κοινωνικό του πρόσωπο σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Όλοι μας πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι με τα ειδικά παιδιά.
Εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στους γονείς ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παιδιών αυτών. Τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης δίνουν δύναμη και κουράγιο στους γονείς και στα παιδιά αυτά για να συνεχίζουν τον αγώνα τους και την προσπάθειά τους».

Σοφία Μαυρίδου:

Στον δικό της χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επιδεικνύουν καθημερινά ότι είναι άνθρωποι ευαίσθητοι και ειδικά είναι ευαίσθητοι στα άτομα με αναπηρίες. Η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σύστημα Seatrac, ένα σύστημα που αφορά ηλεκτροκίνητη ράμπα στην αμμουδιά, ώστε να μπορούν κάποια άτομα με κινητικά προβλήματα να μπαίνουν στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Το σύστημα αυτό έχει τοποθετηθεί σε παραλίες τής Πιερίας.

Χαιρετισμοί Γιώργου Ίτσιου και Πιπίτσας Μακρίδου

Εκ μέρους τού Δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, καθώς και εκ μέρους τού Δημοτικού Συμβουλίου τής πόλης, χαιρετισμούς απηύθυναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Ίτσιος και Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου οι οποίοι, μεταξύ των άλλων που είπαν, αναφέρθηκαν στη συμβολή τού Δήμου ως προς τη δημιουργία δομών που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρίες και διαβεβαίωσαν ότι ο Δήμος Κατερίνης είναι πάντοτε κοντά σε οικογένειες με ΑμεΑ.

Γεωργία Παπαδοπούλου - Κατσαλή: Να ζούμε όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις!

Τέλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ», Γεωργία Παπαδοπούλου - Κατσαλή, έκλεισε την εκδήλωση πραγματοποιώντας μια συγκινητική ομιλία. Μεταξύ των άλλων που είπε, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους εθελοντές και τα μέλη τού «ΣΤΗΡΙΖΩ».
Μιλώντας δε για το ξεκίνημα του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΖΩ», τόνισε: «Ήμασταν τρεις γονείς και σκεφτόμαστε το πώς θα θέλαμε να είναι το μέλλον των παιδιών μας. Από τρεις γονείς που ήμασταν, φτάσαμε 2.500 φίλοι, εθελοντές και μέλη…

Ονειρευόμαστε ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και σας καλούμε να μας στηρίζετε και να μας υποστηρίζετε έτσι ώστε να κάνουμε την Πιερία μια ιδανική κοινωνία όπου μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις»!  [opb][op33]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.