Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΕΚΑ: Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο περισσότερες από 600.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες δεν διακόπτεται το ρεύμα ακόμη και σε περίπτωση οφειλών.


Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: έκπτωση έως και 54% σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση /
Απάντηση Γραφείου Τύπου ΥΠΕΚΑ σε δημοσιεύματα που αφορούν σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Με αποφάσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, η ΔΕΗ παρέχει Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση.
Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότερες από 600.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες δεν διακόπτεται το ρεύμα ακόμη και σε περίπτωση οφειλών.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας ειδικών ευπαθών ομάδων, και με στόχο την αδιάλειπτη και συνεχή ηλεκτροδότησή τους, λειτουργούν εδώ και ένα χρόνο, Επιτροπές σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων. Από τον Δεκέμβριο του 2013, οι Επιτροπές αυτές συνεδριάζουν άμεσα με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων από τους Δήμους, όπου εξετάζουν και τις εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, λόγω ιδιαίτερων κοινωνικών χαρακτηριστικών.
Μέχρι σήμερα, στις ειδικές αυτές κατηγορίες έχουν ενταχθεί 8.000 νοικοκυριά.

Οι κατηγορίες καταναλωτών που μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι:
1. Οι μακροχρόνια άνεργοι για τουλάχιστον 6 συνεχόμενους μήνες και οι καταναλωτές με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 6.000€, εφόσον κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο των 12.000€ προσαυξάνεται κατά 3.000€ ανά τέκνο για τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.
2. Οι γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€, προσαυξημένο κατά 6.000€, εφόσον κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.
3. Τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% ή με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67% και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€.
4. Τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ή έχουν προστατευόμενα μέλη των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ιατρικών συσκευών και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€.
Επισημαίνεται ότι, όλοι οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν ήδη ενταχθεί μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση στη ΔΕΗ, προκειμένου να ενταχθούν στο ΚΟΤ, να επωφεληθούν από τις ελαφρύνσεις και να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση τους. Αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ http://www.deddie.gr/ και τηλεφωνικά στο 11770 με αστική χρέωση τις καθημερινές 7 π.μ.–7 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.