Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Από την κοπή πίτας της Φιλαρμονικής Λιτοχώρου.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
«ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΒΑΡΝΑΣ»

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2014












Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Φιλαρμονική Λιτοχώρου Δ. Δίου – Ολύμπου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΒΑΡΝΑΣ» ήταν συνεπής στο ραντεβού της με την παράδοση των τελευταίων ετών, που την θέλει να είναι το πρώτο σχήμα του δήμου που κόβει την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του συλλόγου στα μέλη του μουσικού σχήματος, το σύνολο της φιλαρμονικής βρέθηκε στην ταβέρνα «Τα Μεζεδάκια» την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, με σκοπό φυσικά την αναζήτηση του παραδοσιακού φλουριού.
Η βραδιά ξεκίνησε με τις ευλογίες του πατρός Αγγέλου – συνεφημερίου του ιερού ναού Αγίου Νικολάου, που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας για τον αγιασμό της πίτας. Την κοπή όπως κάθε χρόνο ανέλαβε ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλα τα μέλη της φιλαρμονικής, υγεία και καλή συνέχεια στην δύσκολη προσπάθεια που κάνουν για να διατηρήσουν το πολύ υψηλό επίπεδο του σχήματος. Επίσης δεν έκρυψε την υπερηφάνειά του για τον ζήλο και το ήθος όλων των παιδιών, τα οποία σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά καταφέρνουν συνεχώς να εκπλήσσουν το κοινό με τις εμφανίσεις τους. Τις ευχές τους για μια καλή χρονιά στα μέλη της φιλαρμονικής έδωσαν και οι παρόντες αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Φαρμάκης και κ. Σοφία Ζουρζούρα. Και οι δύο αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν με τη σειρά τους όλα τα παιδιά για τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις, ενώ δεσμεύτηκαν να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια, παρότι ο Καλλικράτης δεν αφήνει περιθώρια, σε συνεργασία με το Δ.Σ. του συλλόγου για την στήριξη του συνόλου της φιλαρμονικής.
Από την πλευρά του Συλλόγου ο Γεν. Γραμματέας κ. Αποστόλης Γκασδόγκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς οι κόποι όλων των μελών αποδίδουν καρπούς, εδραιώνοντας την Φιλαρμονική στις συνειδήσεις των δημοτών ως ένα σχήμα-σύμβολο του δήμου μας. Επίσης πρόσθεσε ότι παρότι οι οιωνοί δεν είναι ευνοϊκοί, η Φιλαρμονική θα συνεχίσει να «ταράζει» τα νερά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, καθώς κατάφερε να μετατρέψει την θεσμική σχέση του σχήματος με την διοίκηση, σε ουσιαστική σχέση με τους κατοίκους του νέου μας δήμου, ενώ σημείωσε και την ανάγκη της διεύρυνσης των εμφανίσεων και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σάκης Κουτρούλας και ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής κ. Γιώργος Γκουτζαμάνης εκδήλωσαν την αισιοδοξία τους για ποικίλες εμφανίσεις κατά την διάρκεια της νέας χρονιάς και τόνισαν πως το συγκεκριμένο σχήμα μέσα από την συνέπεια, την πειθαρχία αλλά και το πείσμα που το διακρίνει, δεν θα πάψει να αποτελεί υπόδειγμα μουσικού συνόλου, ενώ έκαναν κατανοητό σε όλα τα μέλη ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να ενταθούν καθώς η νέα χρονιά απαιτεί νέες και «εναλλακτικές» εμφανίσεις. Η βραδιά έκλεισε με πολύ κέφι, μουσική και τραγούδι από όλους τους παρισταμένους.


Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Αρχιμουσικός και όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΒΑΡΝΑΣ» σας εύχονται να έχετε μια καλή και ευλογημένη χρονιά γεμάτη όμορφες μελωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.