Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΜΟΣ ΔΕΚΑΤΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά με τίτλο «ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»





Τα ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ έχουν θέσει ως στόχο τη διάσωση, καταγραφή και μελέτη των κάθε είδους άμεσων και έμμεσων πηγών που αναφέρονται στην ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Με δημιουργική διάθεση και εξωστρέφεια φιλοδοξούν να συμβάλλουν στη διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης, της ιστορικής γνώσης, του πολιτισμού, των παραδόσεων και της ταυτότητας του Λιτοχώρου.
Ο παρών δέκατος πέμπτος τόμος «ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» μελετά προσεκτικά και καταγράφει με αντικειμενικότητα και συνέπεια το ναυτικό παρελθόν. Η ναυτική ιστορία της κωμόπολης είναι αναμφίβολα βασικό θεμέλιο της υπόστασής της. Οι εργασίες που δημοσιεύονται στον τόμο αποτελούν σημείο αναφοράς για τον ερευνητή και τον σκεπτόμενο αναγνώστη.
Στις 238 σελίδες τα θέματα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς περνούν από διαφορετικές χρονικές περιόδους της λιτοχωρίτικης ναυτοσύνης. Ξεχωρίζουν οι 20 αφηγηματικές (βιωματικές) διηγήσεις από θαλασσινούς που έφυγαν από τη ζωή.
Το «δια ταύτα» του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά είναι ότι η ενασχόληση με την ενδοξότατη τοπική ιστορία είναι ιδιαιτέρως τιμητική και διδακτική. Το βιβλίο απευθύνεται στους φιλίστορας, και όχι μόνον.

[opb][op5]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.