Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Κολινδρό

 
































Με λαμπρότητα ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού  στον   Ιερό Ναό – Παρεκκλήσι της ενορίας της Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού  την Πέμπτη  30  Ιουνίου 2016.  Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε λιτανεία της ιεράς εικόνας των Αγίων  Αναργύρων, η οποία ξεκίνησε από τον Ι. Ν. Αγίας Θεοδώρας και κατέληξε  στο παρεκκλήσι, όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού  Αράπη, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. 
  Το όμορφο Παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται στην περιοχή «Βίλες» εντός του οικισμού του Κολινδρού σε περίοπτη θέση και  συγκεντρώνει κάθε χρόνο στην πανήγυρη  πλήθος πιστών από τον Κολινδρό και την ευρύτερη περιοχή.
  Την  Παρασκευή 1 Ιουλίου  τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Παύλου Ντούρου, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στις αξίες του βίου των Αγίων Αναργύρων, αξίες που πρέπει να διέπουν κάθε σύγχρονο χριστιανό.   [opb][op13]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.