Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ… από συγγραφέας, υπουργός…




Μετά «τη γοητεία μιας συντριβής» στο Υπουργείο Οικονομικών , ως αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, με αρμοδιότητα στα δημόσια έσοδα
Ο Δημήτρης Μάρδας, είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και συγχρόνως συγγραφέας του γνωστού βιβλίου «Η γοητεία μιας συντριβής» το οποίο μάλιστα παρουσίασε και στην Κατερίνη τον περασμένο Ιούνιο. (παραθέτουμε ρεπορτάζ από τη σχετική παρουσίαση)
Εντυπωσίασε «Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ» του Δημήτρη Μάρδα στο βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ στην Κατερίνη
Στην κατάμεστη, από φίλους του βιβλίου, αίθουσα του βιβλιοπωλείου ΝΕΣΤΩΡ, παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ 20 Ιουνίου 2014, το μυθιστόρημα «Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ» του Δημήτρη Μάρδα.
Την παρουσίαση, παρόντος του ίδιου του συγγραφέα, έκαναν ο Δ/ντής της Β/μιας Εκπαίδευσης φιλόλογος και συγγραφέας Γιάννης Καζταρίδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Χανδόλιας, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος Εύη Μιχωλού.
Ο Δημήτρης Μάρδας είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες (1992-1994) και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως Γενικός Γραμματέας(2000-2002) και ακολούθως ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου(2002-2004).
«Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ» είναι ένα πολιτικό συναρπαστικό μυθιστόρημα που μεταφέρει τον αναγνώστη στα άδυτα της ζωής των πολιτικών. Εκεί που συμβαίνουν απίθανα πράγματα.
Αλήθεια, τι κρύβεται στα άδυτα της πολιτικής? Πόσο αδιάφθοροι είναι οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή και την Ευρώπη? Χωράει ο έρωτας στη ζωή ενός υπηρέτη του κοινού συμφέροντος? Αρκεί η εκδίκηση για να σβήσει τις αμαρτίες μιας γυναίκας, όπως και μιας χώρας ολόκληρης?
Οικονομικές συναλλαγές, ίντριγκες και έρωτες. Ένας κόσμος γεμάτος μυστήριο, εκπλήξεις και απρόοπτα.
Ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ και ταυτόχρονα μια απρόβλεπτη αστυνομική περιπέτεια που διαδραματίζεται από την καρδιά της Ευρώπης έως την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και τη Μέση Ανατολή.

Ο συγγραφέας στην παρέμβασή του ευχαρίστησε τους παρουσιαστές του βιβλίου του, λέγοντας πως μετά την Κωνσταντινούπολη, ήταν η καλύτερη παρουσίαση αυτή της Κατερίνης, μεταξύ των πολλών που έγιναν σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι ενώ στο τέλος ανακοίνωσε πως άρχισε τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου, με πιθανό τίτλο «ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.