Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Πρόταση Δημήτρη Ανδριά για αξιοποίηση του παραδοσιακού οικήματος Γκουντέλια








Πρόταση του υποψηφίου Τοπικού Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, με τον Συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», Δημήτρη Ανδριά. ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση του παραδοσιακού οικήματος Γκουντέλια.
Εδώ και πολλά χρόνια έχει περιέλθει στον Δήμο Δίου-Ολύμπου το οίκημα Γκουντέλια, το οποίο παραμένει, εν πολλοίς, αναξιοποίητο. Πρόκειται για ένα οίκημα μοναδικής μακεδονικής αρχιτεκτονικής που «σαπίζει» έχοντας μεγάλο εχθρό τον χρόνο και την αδιαφορία. Έγιναν βέβαια κάποιες ισχνές προσπάθειες αξιοποίησης. 
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου τής Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, την περίοδο 2011-2012, η πρώτη απόφαση που ομόφωνα πήραμε ήταν η αξιοποίηση του οικήματος, ώστε να γίνει είτε Λαογραφικό Μουσείο, είτε Στέκι Νεότητας, είτε Δημοτική Βιβλιοθήκη κλπ.

Σήμερα, πρωταρχική θέση στο πρόγραμμα της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» αλλά και δική μου θέση είναι η αξιοποίησή του. Όλοι οι φορείς θα συναποφασίσουμε, μετά τις εκλογές, για το καλύτερο. Θέληση και αποφασιστικότητα χρειάζεται.
Ας κάνουμε ό,τι έκαναν, πριν χρόνια, κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι με μεράκι και αγάπη δημιούργησαν το αριστούργημα που λέγεται Ναυτικό Μουσείο. Οι ναυτικοί μάς δείχνουν τον δρόμο.
Δημήτρης Ανδριάς
Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος 
για τη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου
Με τον Συνδυασμό 
«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δήμου Δίου-Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.