Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

‘’Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας και οι Δράσεις του συλλόγου ΣΤΗΡΙΖΩ‘’






Την Παρασκευή 10 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μέριμνας Παιδιού, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. Ν. Πιερίας με τον διακριτικό τίτλο “ΣΤΗΡΙΖΩ” σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κατερίνης και του ΕΕΕΓΛ διοργάνωσαν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα την «Εφαρμογή της Κετογονικής Δίαιτας σε Αναπτυξιακές Διαταραχές».
Κεντρικοί ομιλητές της επιμορφωτικής ημερίδας ήταν ο κ. Αθανάσιος Ευαγγελίου καθηγητής παιδιατρικής- παιδονευρολογίας, ο διευθυντής Δ Παιδιατρικής κλινικής Α.Π.Θ., η κ. Παναγιώτα Καλαϊδοπούλου, Παιδίατρος και η Θεοδώρα Κωστοπούλου, Νοσηλεύτρια και μητέρα, η οποία εφάρμοσε την κετογονική δίαιτα στο παιδί της.
Οι ομιλητές ανέλυσαν και εξήγησαν με τον πιο απλό τρόπο την ιδιαίτερη πραγματικά εφαρμογή της, καθώς επίσης τόνισαν την εξατομικευμένη εφαρμογή της.
Ο Σύλλογος μέσα από μία σειρά δράσεων: «Υιοθετώ ένα αδέσποτο» με σκοπό την κοινή συνύπαρξη, «Τουρνουά αλληλεγγύης» με σκοπό τα παιδιά μας μέσω ημών να στηρίξουν μια άλλη ομάδα παιδιών με διαφορετικές ανάγκες, και τέλος την εφαρμογή της «Κετογονικής δίαιτας» στην σύγχρονη ιατρική για άτομα με διαταραχές, κορύφωσε τις εκδηλώσεις του.
Σε κάποιες από τις παραπάνω εκδηλώσεις αρωγός ήταν και Διασωστική Ομάδα Πιερίας, η οποία συγχαίρει τους γονείς των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν μαζί με τα παιδιά τους. Μέσα από τις προσπάθειες τους αναδεικνύουν και προβάλλουν τη δύναμη της ψυχής, το θάρρος και τη λαχτάρα για ζωή σε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.