Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Νίκος Κολωνιάρης: Απούσα και πάλι η Δημοτική μας Αρχή…











Απούσα και πάλι η Δημοτική μας Αρχή…

Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε την ολιγωρία της δημοτικής μας αρχής σε θέματα καθημερινά και αυτονόητα.
Όσον αφορά την Δημοτική ενότητα Λιτοχώρου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται γύρω από τα σημεία, όπου υπάρχουν τοποθετημένοι μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων (έναντι Πυροσβεστικής, περιοχή Λητώ, έναντι στρατοπέδου, Καμίνια κ.α.) ένας απέραντος σκουπιδότοπος.  Μέχρι και  σε ακτίνα 100 μέτρων  αντικρίζει κανείς σκόρπιες σακούλες, πλαστικές συσκευασίες και κάθε είδους ακαθαρσία - βρωμιά και δυσωδία επικρατεί παντού. Ιδιαίτερα στο χώρο απόθεσης απορριμμάτων, στην περιοχή Λητώ, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια μικρή χωματερή και μάλιστα δίπλα σε δάσος από πρίνους και βελανιδιές.
Αναρωτιέμαι αν η δημοτική μας αρχή συγκινείται από τη συγκεκριμένη εικόνα. Μια εικόνα ντροπής για τους επισκέπτες του τόπου μας και ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον περιβάλλοντα χώρο και τους ίδιους τους δημότες.
Επίσης, εξίσου τραγική παραμένει η κατάσταση στους δρόμους μέσα και έξω από το Λιτόχωρο. Το οδόστρωμα μέσα στην πόλη του Λιτοχώρου έχει αποσαθρωθεί στα περισσότερα σημεία, λακκούβες παντού, πλέγματα στον αέρα, πλάκες ξεκολλημένες κ.α. Οι  αποκαταστάσεις και επισκευές, όπου γίνονται, είναι ιδιαίτερα πρόχειρες και επιφανειακές, του τύπου «ράβε- ξήλωνε». Ίσως είναι προτιμότερο για το Δήμο μας να πληρώνει αποζημιώσεις στους οδηγούς των αυτοκινήτων.
Από την άλλη πλευρά, το ίδιο άσχημη είναι και η εικόνα στην αγροτική οδοποιία. Πέρασαν τόσοι μήνες από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου και ακόμη να υπάρξει έστω μια τυπική αποκατάσταση στο οδικό δίκτυο. Δημότες αδυνατούν να επισκεφτούν τα κτήματα τους με αυτοκίνητο και να εκτελέσουν τις απαραίτητες αγροτικές εργασίες, μάλιστα σε ορισμένα σημεία έχουν βγει στον αέρα και αγωγοί νερού.
Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζετε πολύ καλά κ. δήμαρχε και εσείς κ. σύμβουλοι της συμπολίτευσης, σας τα επισημαίνουμε συνεχώς στα τοπικά και δημοτικά συμβούλια και όσοι από εσάς κατοικείτε στο Λιτόχωρο τα βλέπετε καθημερινά. Αλλά από ότι φαίνεται «φωνή βοώντος…». Για ακόμη μια φορά αδράνεια και κωλυσιεργία.

Νικόλαος Κολωνιάρης- Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου
«Συνδυασμός Ευθύνης»
[opb][op5]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.