Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο νεοσύστατο παιδικό θεατρικό εργαστήρι της Θεατρικής Ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος








          Η Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,  που έχει α­ποσπάσει μέχρι σήμερα ά­ρι­στες και εν­θου­σι­ώ­δεις κρι­τι­κές γι­α το υ­ψη­λό ε­πί­πε­δο των παραστάσεων που ανεβάζει και την ε­παγ­γελ­μα­τι­κή  α­πό­δο­ση των ερασιτεχνών της η­θο­ποι­ών, έχει την χαρά να πραγματοποιήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι προς την έκφραση, την φαντασία, το συναίσθημα, τη δημιουργία. Αυτό σημαίνει θέατρο για παιδιά.
          Το νέο αυτό παιδικό θεατρικό εργαστήρι αποτελεί μια πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και απευθύνεται στα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως, ηλικίας Ε'-ΣΤ' Δημοτικού και Γυμνασίου.
          Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ομαδική δραστηριότητα που στηρίζεται στην αναπαράσταση μέσο της μίμησης με σκοπό την ψυχαγωγία και επικοινωνία των μελών της ομάδας, μέσα από τη φαντασία και τη συνεργασία. Μέσα από τη βιωματική εμπειρία και το παιχνίδι θα μάθουν τις βασικές θεατρικές αρχές, Παράλληλα, με τη σωστή στήριξη και καθοδήγηση θα μάθουν την αξία και τη  δυναμική της  συλλογικής δημιουργίας.
          Στόχος είναι η καλλιέργεια των εκφραστικών μέσων των παιδιών, η απελευθέρωση της φαντασίας τους και η ανάπτυξη της δημιουργικής τους ικανότητας. Μέσα από τη διαδικασία της θεατρικής πράξης τα παιδιά αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ενεργοποιούν την κριτική τους σκέψη, διευρύνουν και αναδεικνύουν την προσωπικότητά τους. Τελικός σκοπός θα είναι η οργάνωση και η παρουσίαση από τα μέλη της ομάδας μιας θεατρικής παράστασης, στο τέλος της χρονιάς.
          Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα, στο θέατρο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος» και διδάσκει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ.
          Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο της Θεατρικής Ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Παύλο Ντούρο στα τηλέφωνα 23510 29848 και  697 4901294 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
info@imkitrous.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.