Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

9ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δίου 2018 - Σύσκεψη φορέων και συλλόγων Ένας αγώνας – θεσμός για όλες τις ηλικίες







Στην τελική ευθεία  βαίνουν οι προετοιμασίες και οι εγγραφές για τον 9ο διεθνή Ημιμαραθώνιο Δίον 2018 και τους παράλληλους αγώνες των 5000, και των 1000 μέτρων για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Άτομα όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, άτομα με ειδικές ικανότητες από την μεγάλη οικογένεια  της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, δεκάδες εθελοντές, κατά τόπους πολιτιστικοί σύλλογοι, θα λάβουν μέρος στον αγώνα θεσμό που διεξάγεται για 9η χρονιά με αφετηρία και τερματισμό τον ιερό τόπο των Μακεδόνων, το Δίον.
Πληροφορίες και λεπτομέρειες για την σημαντική αυτή αθλητική – πολιτιστική διοργάνωση παρουσιάστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο τ. Δημαρχείο Δήμου Δίου στην Κονταριώτισσα.
Τη σύσκεψη συντόνισαν ο πρόεδρος του Α.Π.Σ. Δρομέων «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δίου Ολύμπου Σταύρος Χαρέλας και Ιωάννης Πούλιος αντίστοιχα. Ειδικότερα ο πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι και με βάση την πολύχρονη εμπειρία μας να προσφέρουμε στην αθλητική κοινότητα του Δήμου Δίου – Ολύμπου, της Πιερίας, και της ευρύτερης περιοχής έναν όμορφο αγώνα σε μια πανέμορφη διαδρομή με φόντο το βουνό των Θεών, με αφετηρία και τερματισμό την ιερή πόλη των Μακεδόνων. Άλλωστε αποδεικνύουμε διαχρονικά σε όλες τις διοργανώσεις μας ότι πρώτο μέλημα μας είναι η προώθηση της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κων/νου Δημόπουλου σε όλους τους φορείς οι οποίοι συμμετέχουν στην προετοιμασία της διοργάνωσης μετέφεραν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δίου – Ολύμπου, Σταύρος Χαρέλας και Πούλιος Ιωάννης, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της της Ιεράς Μητρόπολεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Σταύρος Χαρέλας σημείωσε: «Ο Δήμος μας δίνει  έμφαση στην ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλες τις ηλικίες. Μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση προωθείται το δυναμικό μήνυμα της συμμετοχής όλων μας στον Ημιμαραθώνιο, το δρόμο των πέντε χιλιάδων και των χιλίων μέτρων». Ο αντιδήμαρχος  Ιωάννης Πούλιος υπογράμμισε ότι «αντίστοιχες πρωτοβουλίες  θα υποστηρίζονται ενεργά από τον  Δήμο Δίου - Ολύμπου καθώς τα οφέλη της άθλησης είναι πολυεπίπεδα και αφορούν όλες τις ηλικίες».
Τέλος  το λόγο έλαβαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Α.Π.Σ.Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Ευάγγελος Γερομιχαλός, ο γραμματέας του Δ.Σ. Γεώργιος Μίχος, ο έφορος του Δ.Σ. Μιχάλης Γεωργιάδης και το μέλος Καλλιόπη Καρτσαμπά. Επίσης στην σύσκεψη παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων: Κονταριώτισσας  Παρασκευή Νάτσιου, Αγίου Σπυρίδωνα (τιμώμενη κοινότητα) Ηλίας Γκρίνιας, και Βροντούς Παναγιώτα Τζιάφα. Την Τροχαία Κατερίνης εκπροσώπησαν ο Υπαστυνόμος Σωτήριος Καραβασίλης και η Υπαστυνόμος Βασιλική Σιαμάγκα. Τον σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας ο πρόεδρος Αδάμος Σαραηλίδης, τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Κατερίνης ο πρόεδρος Βασίλειος Γεωργαντάς, ενώ παρέστη εκπρόσωπος της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας. Τέλος παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Αγίου Σπυρίδωνα Γεώργιος Καρανάτσιος, Κονταριώτισσας Μαρία Γκριμούλα, Βροντούς  Κατσαντώνης Χρήστος και Γιάντσιος Ελευθέριος, από πολιτιστικό σύλλογο «Όλυμπος» ο Αθανάσιος Δημάκης, από την ένωση εθελοντών διασωστών Δήμου Δίου – Ολύμπου ο Θωμάς Αλαμπουρνός και από τους εθελοντές Δίου η Σούλα Τασίκα. Από τον ορειβατικό σύλλογο Βροντούς οι Ιωάννης Γάκης και Γεώργιος Σπανός, από το Κ.Α.Π.Η. Κονταριώτισσας ο Ευάγγελος Κουλιανόπουλος, από την επιτροπή αιμοδοσίας Κονταριώτισσας η Κυριακή Κουλιανοπούλου και η Δήμητρα Τζιάτζιου, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κονταριώτισσας ο Ηλίας Κουλιανόπουλος, ο επιχειρηματίας Νικόλαος Κρεμέτης κ.α.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.