Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Εξήντα λεωφορεία από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης



          Το πρωί της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε  στην  αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κατερίνης  σύσκεψη των Προϊσταμένων των Ιερών Ναών  της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος υπό την προεδρία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λεοντιάδη με αποκλειστικό αντικείμενο το συντονισμό της μαζικής συμμετοχής των Πιεριέων στο συλλαλητήριο της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.
          Ο Πρωτοσύγκελλος ενημέρωσε τους υπεύθυνους κληρικούς  για το συζητούμενο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επισημαίνοντας τα κύρια σημεία του ανακοινωθέντος της Ιεράς Συνόδου καθώς και του εγκυκλίου σημειώματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου που αναγνώσθηκε την προηγούμενη Κυριακή σε όλους τους Ιερούς Ναούς, μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Ποιμενάρχη. 
          Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ήδη έχουν ναυλωθεί εξήντα λεωφορεία από τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας για τη μετακίνηση των ενδιαφερομένων στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, με αυξητική μάλιστα τάση για περισσότερα λεωφορεία. 
          Η συμμετοχή είναι τόσο μαζική που πολλοί κάτοικοι της Πιερίας θα μετακινηθούν με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς μιας και η χιλιομετρική απόσταση Κατερίνης-Θεσσαλονίκης είναι μικρή ενώ δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα λεωφορεία.

          Το κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεώργιου αγκάλιασε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία, ομοσπονδίες και ενώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.