Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Κυκλοφορία του βιβλίου "Όπως φέρνει ο αγέρας θύμησες..."


Το πρώτο βιβλίο της Δέσποινας Καρτσιούνα - Παπαζαχαρία έχει ως τίτλο: " Όπως φέρνει ο αγέρας θύμησες " από τις Εκδόσεις University Studio Press
Η συγγραφέας αναφέρει: 
"Ο τόπος που γεννήθηκα και ζω μ’ εμπνέει. Στους δρόμους του, τους βουνίσιους και τους θαλασσινούς, αναζητώ ήρωες του Παπαδιαμάντη, βρίσκω την πραγμάτωση των στίχων του Ελύτη:

«Έχει κι ο νους Λιτόχωρο
με διαβαστές πλαγιές
κι εύφορα μπλε θαλάσσης»

Στις παραδόσεις του και τη λαϊκή σοφία ανακαλύπτω την Κυριακίδου, στην Ιστορία του συναντώ τον Παλαμά και το Σεφέρη. Στις εκκλησιές του, τη βυζαντινή παράδοση, τον Κόντογλου και το Σακελλαρίδη. Στα τραγούδια και τα παραμύθια τη ζωή την ίδια.
Από τα παιδικά μου χρόνια, άκουσα πολλές ιστορίες και άλλες τόσες θα διηγούμαι.
Γι’ αυτά που χάρηκα, για τις λύπες και τις απογοητεύσεις που γεύτηκα, τον αγαπώ τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Ο αγέρας του μοσχοβολά θύμησες."

Η συγγραφέας είναι φιλόλογος με πολυετή υπηρεσία στα δημόσια σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια. 
Σήμερα είναι συνταξιούχος.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Υπηρέτησε ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης στην πατρίδα της και σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, της Χίου και της Κύπρου, ακολουθώντας στις μεταθέσεις το σύζυγό της, Ζαχαρία Παπαζαχαρία, αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού. 
Η παρουσία, η δράση και η προσφορά της στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό αποτέλεσαν το κίνητρο για την αποτύπωση στιγμών ζωής στο σχολείο και την κοινωνία.
Υπηρέτησε ως σύμβουλος εκπαίδευσης και αξιολογήτρια ποιότητας στις δομές της Δια Βίου μάθησης και στα σχολεία Δεύτερης ευκαιρίας, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες επικοινωνίας και συνεχούς δράσης και βελτίωσης της γνώσεις .
Μέλος και πρόεδρος για πολλά χρόνια του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου αγάπησε και αγαπά τη συλλογική δράση, τον εθελοντισμό και την αποστολή του πολιτισμού.
Η παράδοση και η σύγχρονη ζωή, η οικογένεια, το σχολείο, ο άνθρωπος και το περιβάλλον έδωσαν και δίνουν την ψυχή και το μυαλό νοήματα απλά και αξιόλογα για την πορεία της.
[opb][op12]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.