Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

46ο Φεστιβάλ Ολύμπου Ο ΖΟΡΜΠΑΣ…ΧΟΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ









  Ο Αλέξης Ζορμπάς ο εμβληματικός ήρωας του διαχρονικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη αφού αντίκρισε τον Όλυμπο, έστρεψε το βλέμμα του στα Πιέρια όρη, αγνάντεψε την πατρίδα του και με περίσσεια λεβεντιά χόρεψε αγέρωχος στην πατρική του γη.
  Η θεατρική παράσταση «Ζορμπάς» μια πραγματική μυσταγωγία, μια συνύπαρξη ηθοποιών και κοινού, ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό θεατή. Παρουσιάστηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Με την παράσταση αυτή έκλεισε ο πρώτος μήνας των εκδηλώσεων του φετινού θεσμού που υλοποιεί ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.)
  Όταν η αυλαία έπεσε, οι ηθοποιοί υποκλίθηκαν και οι θεατές επικρότησαν με το χειροκρότημα τους, η δήλωση του πρωταγωνιστή-ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού που ενσάρκωσε επί σκηνής τον Αλέξη Ζορμπά, αποτυπώνει την εικόνα της βραδιάς:  «Βρισκόμαστε εδώ στα ριζά του Ολύμπου και νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που παρουσιάσαμε τον Ζορμπά στην πατρίδα του. Περιοδεύσαμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά απόψε η παράσταση ξεχωρίζει. Με ένα τόσο ζεστό κοινό από τα καλύτερα που γνωρίσαμε. Σας ευχαριστούμε πολύ. Προσωπικά και εγώ είμαι συγκινημένος γιατί με τιμήσατε εσείς οι συντοπίτες μου, μιας και εγώ κατάγομαι από την Πιερία και συγκεκριμένα από τον Καταχά. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, όπως και το Φεστιβάλ Ολύμπου για τη φιλοξενία.»
  Πρωταγωνίστησαν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας
  Συμμετείχαν ακόμα οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου,  Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης.
  Μουσική Μίκης Θεοδωράκης. Σκηνοθεσία Σταμάτης Φασουλής.  Διασκευή Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας.

  Με το τέλος της θεατρικής παράστασης ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος συνοδευμένος από τα διοικητικά μέλη Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάιδω Παπαχατζή και Περικλή Χατζηγιάννη, σε ανάμνηση της εκδήλωσης, απένειμε στον πρωταγωνιστή Γρηγόρη Βαλτινό το λεύκωμα «Σαράντα χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου», επισημαίνοντας: «Πέρα των ευχαριστιών για την ωραία παράσταση που μας παρουσιάσατε, η οποία όπως διαπιστώσατε ενθουσίασε το κοινό, επιθυμούμε μιας και είσθε συντοπίτης και δικός μας άνθρωπος, να συναντηθούμε και πάλι και να προγραμματίσουμε την όσο το δυνατό καλύτερη ανάπτυξη και προώθηση των πολιτιστικών αναφορών, για την πνευματική αναβάθμιση της Πιερίας. Θερμά συγχαρητήρια». 
[opb][op9]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.