Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η Δημοτική Σύμβουλος Βακουφτσή Ειρήνη για το θέμα των συμβασιούχων και τα τεκταινόμενα στον Δήμο Δίου - Ολύμπου.


Η μπάλα έχει χαθεί Στο Δήμο Δίου – Ολύμπου είμαστε καθημερινά θεατές της παράφορης αδικίας, του παραλογισμού και της αυθαιρεσίας του Δημάρχου. Στις 5 Ιουλίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και έπειτα από 4 ώρες συζήτησης επί του θέματος αποφασίστηκε να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων της υπηρεσίας καθαριότητας. 

Ο Δήμαρχος ως εισηγητής του θέματος ήταν αντίθετος και επιθυμούσε να παραμείνουν στην υπηρεσία μόνο 35 υπαλλήλοι από τους 52. Η επιλογή των 35 θα γινόταν με προσωπική του κρίση και όχι με αξιοκρατικά κριτήρια. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δώσαμε μεγάλη μάχη προκειμένου να μην ψηφιστεί η πρόταση του Δημάρχου και να παραμείνουν και οι 52. Διαδραματίστηκαν σκηνές απαράδεκτες, φωνές, προσβολές, χειρονομίες. 

Δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης προσπάθησε να χειροδικήσει ενάντια άλλης της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, ο Δήμαρχος αψηφά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προβαίνει σε καταγγελία των συμβάσεων ορισμένων εξ αυτών. Αρνείται να δεχθεί στο γραφείο του εργαζομένους και δημοτικούς συμβούλους. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβει την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επιτροπή εργαζομένων τον επισκέφθηκε για να ενημερωθούν από το ίδιο γιατί καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας τους, στη συνάντηση παρόντες ήταν δημοτικοί σύμβουλοι και μία βουλευτής. 

Ο δήμαρχος στα πρώτα πέντε λεπτά αποχώρησε χωρίς λόγο και αιτία, περπάτησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα του Λιτοχώρου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί πως οι παρευρισκόμενοι του έκαναν κατάληψη το γραφείο. Η ψευτιά και η παραπλάνηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του. Έχει ευτελίσει τους θεσμούς, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, συμπεριφέται ως μονάρχης και όχι ως ένας άνθρωπος που εκλέχθηκε από τους δημότες με δημοκρατικές διαδικασίες για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ολόκληρης της κοινωνίας μας. Κάποια στιγμή αυτή η κατρακύλα πρέπει να σταματήσει. 

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δίου – Ολύμπου Βακουφτσή Ειρήνη
[opb][op14]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.