Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

46Ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «PIAF THE SHOW»


 








  Όταν ένας πολιτιστικός φορέας και εν προκειμένω ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) φιλοξενεί στο πρόγραμμά του μουσικοθεατρικές παραγωγές όπως η παράσταση με τη διεθνή απήχηση Piaf! The Show, τότε μπορεί να υπερηφανεύεται για τον επιτυχή ρόλο και συμβολή στην πνευματική του διαδρομή και παρακαταθήκη.
  Το αρχαίο θέατρο Δίου συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των διακοσίων περίπου χώρων ανάμεσα σε είκοσι τρεις χώρες, τριών ηπείρων, που υποδέχθηκαν αυτή την μοναδική παράσταση, η οποία     παρουσιάστηκε το Σαββατόβραδο 22 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Μαγεμένο το κοινό απόλαυσε τις δημιουργίες της Edith Piaf, που υπήρξε το απόλυτο σύμβολο του φημισμένου γαλλικού πάθους και πείσματος. Της γυναίκας που δεν μετάνιωσε για τίποτε στη ζωή της. Υπήρξε η δημοφιλέστερη τραγουδίστρια της Γαλλίας που απολάμβανε καθεστώς λαϊκής ηρωίδας. Έγραψε ογδόντα τραγούδια και  ερμήνευσε περισσότερα από διακόσια, τα οποία αποτυπώνουν τη ζωή, τον έρωτα, την απώλεια και τη θλίψη.
  Τον ρόλο και τα τραγούδια του «Σπουργιτιού», όπως αποκαλείτο η Piaf,  ερμήνευσε ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα της σύγχρονης γαλλικής σκηνής, η Anne Carrere, η οποία έχει χριστεί «κληρονόμος της μουσικής της Piaf» και θεωρείται «η ωραιότερη φωνή που τραγούδησε το ρεπερτόριο της Piaf τα τελευταία πενήντα χρόνια».Η καλλιτέχνης με δρώμενα όχι μόνο επί σκηνής αλλά και ανάμεσα στους θεατές του θεάτρου του Δίου, εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο της.
  Μεταξύ των τραγουδιών που απέδωσε η Anne Carrere: :"La vie en rose", "Hymne a l'amour"," Padam..Padam..", "Non,je ne regrette rien", "Les amants d'un jour", "La foule".
  Στο τέλος της παράστασης από μέρους της διοίκησης του διοργανωτή Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου σε ανάμνηση της καθόλα αξιόλογης παράστασης, ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος και η υπεύθυνη προβολής και διεθνών σχέσεων Χάιδω Παπαχατζή  πρόσφεραν στην Anne Carrere το λεύκωμα των «Σαράντα χρόνων Φεστιβάλ Ολύμπου», ενώ ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνος Δημόπουλος συνοδευόμενος από την συντοπίτισσα Άννα Μπούρου που επιμελείται έρευνας για τη ζωή και το έργο της Piaf αλλά και την καλλιτεχνική διαδρομή της Carrere,    επέδωσε στην Γαλλίδα καλλιτέχνιδα την έκδοση με την ιστορία των εκατό χρόνων (1913-2013) από τις αναβάσεις στο ιερό βουνό της οικουμένης, τον μυθικό Ολύμπο.
  Η κ. Παπαχατζή επιδίδοντας την έκδοση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στην κ. Carrere, επισήμανε: «Σας ευχαριστούμε για την θαυμάσια βραδιά που μας χαρίσατε, τόσο με την υπέροχη φωνή σας όσο και με την σκηνική παρουσία. Μας εντυπωσίασε η άριστη διαδραστική και επικοινωνία σχέση που αναπτύξατε με το κοινό. Απολαύσαμε μια μοναδική και ιδιαίτερη παράσταση που μας ταξίδεψε στο αέναο κόσμο της μουσικής.»
  Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνος Δημόπουλος, τόνισε:
«Κυρία Carrere. Με αφορμή την παρουσία και την εξαίσια παράσταση σας στο ειδυλλιακό τοπίο του ιστορικού Δίου αλλά και του παγκόσμιου συμβόλου, του Ολύμπου, η έκδοση των αναβάσεων στο βουνό των Θεών, θα σας θυμίζει τούτη τη λαμπρή βραδιά. Στην έκδοση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης αποτυπώνεται η πρώτη ανάβαση  και σειρά επόμενων δραστηριοτήτων. Σας ευχαριστούμε για την καθόλα τέλεια συναυλία.»

 [op5]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.