Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ "ΖΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ" ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ "ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ".














Το Σάββατο 27 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα τη διατροφή, τη φυσική άσκηση και την υγεία που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής και Βιοϊατρικής Έρευνας σε συνεργασία με το Παράρτημα Πιερίας της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών «οι Ολυμπιάδες».

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις νεότερες απόψεις για τη διατροφή, τα συμπληρώματα διατροφής, την ευεργετική δράση των Ω3 λιπαρών οξέων, τη διατροφική πυραμίδα και το συσχετισμό τους με νοσογόνες καταστάσεις. Αναφέρθηκαν οι ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης στην ψυχολογική κατάσταση ασθενών και υγιών και ακολούθησε ενδιαφέρουσα και εκτεταμένη συζήτηση με το κοινό.

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κα. Έφη Μπάσδρα, αναφέρθηκε στις τελευταίες επιστημονικές απόψεις που συσχετίζουν τη φυσική άσκηση με βιολογικές διεργασίες στα οστά και ο αν. καθηγητής κος. Μιχάλης Καραμούζης, ιατρός ογκολόγος, επισήμανε τη στενή σχέση της καρκινικής νόσου με τη διατροφή.
Η Δρ. Ελένη Κωτσή, παιδίατρος, στην ιδιαίτερα κατατοπιστική και ολοκληρωμένη εισήγηση της ανέπτυξε με εξαιρετική σαφήνεια το θέμα της ορθολογικής διατροφής από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενήλικη ζωή, καθώς και τη δράση περιβαλλοντικών παραγόντων στην υγεία και τη νόσο.

Η Δρ. Δέσποινα Κομνηνού, ιατρός διατροφολόγος, επισήμανε με γλαφυρότητα την συμβολή της μεσογειακής διατροφής στην ισορροπημένη ανάπτυξη του οργανισμού. Με τα εύστοχα παραδείγματα της κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Η Φρόσω Πατσού, ψυχολόγος, αναφέρθηκε στα οφέλη της σωματικής άσκησης που παράλληλα με την καλή διατροφή διασφαλίζουν την ψυχική υγεία και την εν γένει ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης κα. Σοφία Μαυρίδου και η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης αντιδήμαρχος κα. Πιπίτσα Μακρίδου που προλόγισαν την εκδήλωση, η αντιδήμαρχος Κατερίνης κα. Ροδή Ελευθεριάδου, η αντιδήμαρχος Δήμου Πύδνας-Κολινδρού κα. Ρούλα Ασλανίδου, ο αντιδήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου κος. Σάκης Καλαϊτζής, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης κος. Θεόδωρος Παυλίδης, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος. Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος. Ηρακλής Τσανικίδης, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κος. Σταύρος Χριστοφορίδης, και πλήθος κόσμου.
[opb][op14]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.