Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή που απέρριψε ψήφισμα το οποίο κατέθεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ 23/5/2017 και αφορά τους εργαζόμενους συμβασιούχους στην καθαριότητα ύστερα από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ότι είναι παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων (που γίνεται από το τέλος του 2015), παράνομη και η πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει!
Στο Δήμο Δίου-Ολύμπου εργάζονται 26 συμβασιούχοι που αν απολυθούν οι συνέπειες στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας-ιδιαίτερα αυτή την εποχή- θα είναι πολύ σοβαρές.
Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι ολοφάνερες. Από το 2016 φαινόταν τα αδιέξοδα που γεννούσε και όξυνε η πολιτική της. Ως και σήμερα εξακολουθεί να εμπαίζει τους συμβασιούχους. Στην ίδια ρότα και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ με τη γνωστή διασπαστική τακτική της απέναντι στους εργαζομένους και το στρώσιμο του δρόμου για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων.
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Δημόπουλος, ενώ σχίζει τα ιμάτια του για τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του δήμου Δίου-Ολύμπου, τους χτυπάει την πλάτη προσπαθώντας να τους καθησυχάσει, προβαίνει σε προγραμματισμό για την πρόσληψη 60 ατόμων (20 οδηγούς και 40 συνοδούς απορριμματοφόρων) με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων ή εποχικών αναγκών(απόφαση ΔΣ 23/5/2017).
Εξάλλου δύο μήνες πριν με απόφαση του ΔΣ(27/3/2017) βαφτίζοντας έκτακτες και εποχιακές τις μόνιμες, κρίσιμες και βασικές υπηρεσίες καθαριότητας προχώρησε στην ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.
Δεν αρκούν τα λόγια και οι φιλοφρονήσεις. Δεν μπορούν πλέον να καμώνονται πως πασχίζουν να δώσουν λύσεις, όταν με τις παραπάνω πράξεις τους, όχι μόνο δημιουργούν πρόβλημα στους εργαζόμενους, αλλά συνειδητά οδηγούν σε πλήρη ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων, όπως η καθαριότητα.
Με την στάση του αυτή ο δήμαρχος παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, που κοροϊδεύει τους συμβασιούχους διατηρώντας τις ευέλικτες μορφές εργασίας σε όλο το δημόσιο και τους δήμους
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου καλεί τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή, να καταδικάσουν τις πρακτικές του δημάρχου, να μην κάνουν πίσω στον δίκαιο αγώνα τους, να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να απαιτήσουν:
  • άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα
  • να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να γίνουν -με κρατική χρηματοδότηση- όλες οι απαιτούμενες νέες προσλήψεις,
  • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα Κουρίτα


[opb][op6]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.