Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ" ΤΗΣ Η ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΚΥΡΙΑ…ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ "ΣΤΟΥΣ ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 4o " ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

Αυτοί που θα έσκιζαν τα << μνημόνια >> και καλλιεργούσαν ψεύτικες προσδοκίες στον λαό, είναι αυτοί που σε δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης τους, έφεραν και ψήφισαν 2 << μνημόνια >>, πολιτικές που υπερθεμάτισε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων << ΣΕΒ >> και ο ίδιος ο πρόεδρος του προσωπικά με δηλώσεις του.

Αυτή την ανάλγητη, αντικοινωνική, βαθειά ταξική πολιτική, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), με την αξιωματική αντιπολίτευση την Ν.Δ. να φωνασκεί, ότι αυτή είναι ικανότερη να διαχειριστεί αυτή την πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στην ίδια κατεύθυνση και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ( ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ).

Γίνονται αισχροί όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πολιτική που εξοντώνει συνταξιούχους, μειώνει από ανέργους και άλλες φτωχές κοινωνικές ομάδες επιδόματα, υπονομεύει συλλογικά εργασιακά δικαιώματα, φορολογεί τους φτωχούς, καταργεί την Κυριακή αργία κ.α.

Γίνονται αισχροί όπως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα που τα σχολικά γεύματα που εφάρμοσαν μετά της εκατοντάδες λιποθυμίες παιδιών από την πείνα στα σχολεία, αφού οι γονείς τους με την οικονομική κρίση και της πολιτικές των << μνημονίων >> για διαχείριση της κρίσης προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έμειναν άνεργοι και δεν μπορούσαν να ταΐσουν τα παιδιά τους, να ταυτίζει αυτά τα γεύματα ως ένδειξη αναπτυγμένης χώρας. Ντροπή της και μόνο ντροπή της.

Και μάλιστα αυτό να συνοδεύεται και με αντικομουνισμό όπως μας έχει συνηθίσει η κυρία Σκούφα, αφού η ανιστόρητη αυτή κυρία, τολμάει να συγκρίνει την προσπάθεια της Σοσιαλιστικής Ρωσίας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, στην βάση των νομοτελειών της σοσιαλιστικής οικονομίας, του κοινωνικού χαρακτήρα της οικονομίας – παραγωγής , με της πολιτικές που αξιώνει το κεφάλαιο, εγχώριο και όχι μόνο, για να μπορέσει να διευρύνει τον κύκλο αναπαραγωγής του μέσα από την αυξανομένη κερδοφορία και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί αυτή την στρατηγική τσακίζοντας τον λαό, γιατί αποτελεί προϋπόθεση για την μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ύφεσης της καπιταλιστικής οικονομίας.

Εύγε κυρία Σκούφα, θα το ξαναπώ βουλευτής μιας χρήσεως όπως είναι όλη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Άξιος ο μισθός σας.

Ο λαός δεν πρέπει να συναινέσει με αυτή την πολιτική και ούτε να τσιμπάει στα διάφορα τυράκια που του ρίχνουν, όπως τα περί διευθέτησης του χρέος, περί τέλος των <<μνημονίων>> και εξόδους τώρα στις <<αγορές>> και άλλα τέτοια.

Οι όποιες εξελίξεις των παραπάνω θεμάτων δεν γίνονται από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, που πάλι ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο με νέα μέτρα που θα ζητηθούν και μάλιστα για ένα χρέος που δεν φταίει αυτός στο ελάχιστο.

Οι αναφορές αυτές περί διευθέτησης του χρέους που διατυμπανίζει ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας, ότι θα ανοίξει η συζήτηση, γίνεται για να εξασφαλιστεί ζεστό και άμεσο χρήμα για το κεφάλαιο, για να επιδοτηθεί αδρά στο όνομα νέων θέσεων εργασίας.

Δεν θα υπάρξει καμιά αποκατάσταση μισθών, συντάξεων, απωλειών που είχε ο λαός προ κρίσης, αλλά ίσα - ίσα θα αξιοποιηθούν όλα αυτά τα μέτρα, για να παραδοθεί στο κεφάλαιο ένα φθηνό, υποτακτικό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα και άλλες απαιτήσεις.

Το κεφάλαιο θα επενδύσει εκεί που αυτό νομίζει ότι με μικρότερο κόστος θα βγάλει περισσότερα κέρδη και όχι με βάση της δυνατότητες και ανάγκες της χώρας και του λαού και θα δημιουργήσει θέσεις κακοπληρωμένης δουλειάς, χωρίς δικαιώματα. Αυτό θα ονομάσουν <<ανάπτυξη>> και μάλιστα εγκυμονεί ο κίνδυνος να έχει αναιμικό χαρακτήρα και να ξαναμπούμε σε νέο κύκλο οικονομικής κρίσης.

Ο χρεοκοπημένος καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου θα είναι κόλαση για τον λαό μας και δεν πρέπει να περιμένει τίποτα θετικό όσο οι πολιτικές υπηρετούν την μακροημέρευση αυτού του συστήματος.

Να τους γυρίσει την πλάτη ο λαός, να οργανωθεί, να συσπειρωθεί ταξικά – αντιμονοπωλιακά, να τους παλέψει, να αντεπιτεθεί.

Ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με ταξική ενότητα των εργαζομένων, κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, ο λαός μπορεί να κερδίσει και να πάρει πραγματικά της τύχες στα χέρια του, για αυτόν, για όλη την κοινωνά, για την ευημερία και την κοινωνική προκοπή.

Σαββίδης ΠαναγιώτηςΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.