Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' τάξης του Γυμνασίου Λιτοχώρου στο Ναύπλιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Εξαιρετικά επιτυχημένη υπήρξε η εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών  της Γ΄ Γυμνασίου Λιτοχώρου στην Αργολίδα και την Ύδρα.   Στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικών προγραμμάτων με θέμα την ελληνική ναυτιλία και την ελληνική ναυτική παράδοση,  42 μαθητές από την Γ τάξη του Γυμνασίου Λιτοχώρου επισκέφθηκαν στα τέλη Μαρτίου την Αργολίδα και την Ύδρα. Η συγκεκριμένη ομάδα ασχολήθηκε με τα ανωτέρω θέματα από τις αρχές Νοεμβρίου 2016, με εκπόνηση εργασιών, επισκέψεις σε μουσεία και ενημερώσεις σε θέματα ναυτιλίας.   

Η ομάδα των 42 μαθητών με τους υπεύθυνους καθηγητέςκκ Φαργκάνη Μ,  Μπύρο Γρ,  Γαρδίκα Β. και τον Διευθυντή του σχολείου Μιχάλη Προκόβα , επισκέφθηκαν την πρώτη μέρα (31 Μαρτίου) την αρχαία Κόρινθο, την πιο σημαντική για το ναυτικό της εμπόριο , αρχαία ελληνική πόλη.   Την επομένη ταξίδεψαν μέχρι την Ύδρα,  όπου τους επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους υπεύθυνους του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας (με επικεφαλής την κα Αδαμοπούλου), ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, κατόπιν συνάντησαν τον Διοικητή του Λιμεναρχείου Ύδρας κ.  Μανδαλάκη και ενημερώθηκαν για θέματα ναυτιλίας του νησιού .    Εξάλλου είναι γνωστοί οι ιστορικοί δεσμοί του Λιτοχώρου με την Ύδρα ,όπου κοινός παρονομαστής στην ιστορική πορεία των δυο τόπων είναι η ναυτιλία.   Ιδιαίτερη δε εντύπωση προκάλεσε η επιθυμία και προθυμία του Δημάρχου της Ύδρας  κ. Κακκουδάκη ,να φιλοξενήσει τους μαθητές του Λιτοχώρου στο νησί αν το επιθυμούσαν ή αν το επέτρεπε το πρόγραμμα .

Την επόμενη μέρα ξεναγήθηκαν από τους καθηγητές τους στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας (Μυκήνες, Λέρνα, Πυραμίδα Ελληνικού, Τίρυνθα, Αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου, Παλαμίδι)  και την μεθεπόμενη (Κυριακή) επισκέφθηκαν την Επίδαυρο όπου αρκετοί από τους μαθητές δοκίμασαν τις υποκριτικές τους ικανότητες αλλά και έδωσαν στους παριστάμενους μια γεύση από την απίστευτη ακουστική του κορυφαίου θεάτρου στον κόσμο, προβάροντας επί σκηνής ένα μικρό μονόπρακτο που ετοιμάζουν για παρουσίαση στο σχολείο.   Η ομάδα επέστρεψε στο Λιτόχωρο την Κυριακή 2 Απριλίου, πλήρης εικόνων , εμπειριών , αναμνήσεων υπέροχων στιγμών αλλά και υποσχέσεων για επάνοδο στον υπέροχο αυτό τόπο.
[opb][op10]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.