Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Εορτασμός της επανάστασης του Κολινδρού 2017.






Πραγματοποιήθηκαν χθες ,Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, στον Κολινδρό, οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης  της επανάστασης του Κολινδρού στα 1878.
Ο αναπληρωτής υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλος Σωκράτης  εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, του δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού, κ. Βαγγέλη Λαγδάρη,  της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, των βουλευτών  Πιερίας κ. Ελισάβετ Σκούφα, κ. Αστέριου Καστόρη και κ. Χαρίλαου Τζαμακλή,  του αστυνομικού διευθυντή Πιερίας κ. Γεωργίου Τζήμα, του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημητρίου Συριανίδη, του υποδιοικητή της 24ης  τεθωρακισμένης ταξιαρχίας Λιτοχώρου , εκπροσώπων του λιμενικού σώματος και της πυροσβεστικής, του προέδρου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου, των αντιδημάρχων,  εκπροσώπων της  αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων και  πλήθους δημοτών.
Αρχικά τελέστηκε δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του μητροπολίτη, με κεντρικό ομιλητή τον ιστορικό –φιλόλογο κ. Παπανικολάου Βασίλειο , ο οποίος εύστοχα ανέλυσε το ιστορικό γεγονός και τη σημασία του  για την  απελευθέρωση  της μακεδονικής γης.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο της προτομής του ιεράρχη ,πρωτεργάτη της επανάστασης, Νικολάου Λούση.
Εντυπωσιακή υπήρξε η μαθητική παρέλαση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου των σχολικών μονάδων του Κολινδρού καθώς και αντιπροσωπευτικών  αγημάτων   της δευτεροβάθμιας Αιγινίου και Μακρυγιάλου.
Στη συνέχεια χορευτικά τμήματα του  πολιτιστικού συλλόγου «Νικόλαος Λούσης» παρουσίασαν εξαιρετικά  μακεδονικούς, ποντιακούς και κρητικούς χορούς στην κεντρική πλατεία του οικισμού.
Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση για  τους προσκεκλημένους, στο δημοτικό κατάστημα της ιστορικής έδρας του δήμου, κατά τη διάρκεια της οποίας  διεξήχθη δίωρη συνεργασία με τον υπουργό για θέματα αρμοδιότητός του που ενδιαφέρουν το δήμο και συγκεκριμένα την πορεία ένταξης των προτεινόμενων έργων του δήμου ,τον εκσυγχρονισμό των  υδρευτικών υποδομών ,την ένταξη και χρηματοδότηση της αρδευτικής μελέτης, τον εκσυγχρονισμό των ΕΕΛ  Αιγινίου και Κολινδρού, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αντικατάσταση των οχημάτων περισυλλογής, τη διαδικασία ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες, τη σύνδεση των οικισμών του δήμου με το φυσικό αέριο και άλλα.
Οι απαντήσεις του υπουργού ήταν ικανοποιητικές και συμφωνήθηκε άμεση συνάντηση  στο υπουργείο για την περαιτέρω προώθηση των θεμάτων.



                                                Από το γραφείο τύπου του Δήμου. 
[opb][op1]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.