Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Ο πρωτοφανής Δήμαρχος "καβαλάει" το JCB αλλά ..... τα χιόνια στο καμπαναριό !!!Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το χιονάκι επισκέφθηκε το Λιτόχωρο κανονικά, παραδοσιακά και μέσα στις γιορτές!
Σήμερα όμως 11/1/2017 που έριξε λίγο περισσότερο χιόνι αποδείχτηκε και πάλι η Δημοτική αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ.
Δεν κατάφεραν να εκχιονίσουν 10-15cm χιονάκι και οι περισσότεροι δρόμοι του Λιτοχώρου είναι κλειστοί .
Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με δυσκολία προσεγγίζει την είσοδο του Λιτοχώρου. 
Παρόλο που και ο ίδιος ο Δημαρχος αναγκάστηκε να "καβαλήσει" το JCB (σκαπτικό μηχάνημα ) στην πρωτη γραμμή του αγώνα εκχιονισμού , το χιόνι έμεινε εκεί ακίνητο , γιατί δεν συνηθίζεται η μετακίνησή του με τη φωτογράφιση και τις selfies. Και επειδη το "Διοικείν εστί προβλέπειν" αλλά και οργανωμένα πράττειν η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου δεν κατάφερε να διαχειριστεί ενα χιόνι 10-15cm γιατί: 
• Δεν προμηθεύτηκε απο νωρίς το απαραίτητο αλάτι.
• Δεν επισκευάστηκε το εκχιονιστικό πολυμηχάνημα UNIMOG με αποτέλεσμα να παραμείνει αχρησιμοποίητο.
• Ολόκληρος ο δήμος μας διαθέτει μόνο μια αλατιέρα η οποίο δεν εμφανίστηκε στο Λιτόχωρο ούτε προληπτικά αλλά ούτε και μετά το χιόνι με αποτέλεσμα εν έτη 2017 να ρίχνουν το αλάτι με τα χέρια οι εργάτες.
• Δεν είχαν κανένα σχεδιασμό αντιμετώπισης του χιονιού παρόλο που η ΕΜΥ και τα ΜΜΕ το προέβλεπαν για την περιοχή έως δέκα μέρες πριν.!!
Φανταστείτε αγαπητοί συνδημότες τι θα γινόταν αν αυτές τις μέρες έπεφτε χιόνι όπως στη κοντινή Σκόπελο, ή όπως γινόταν πιο παλιά που το ύψος του χιονιού άγγιζε και ξεπερνούσε το ένα μέτρο. 
Καλή χρονιά σε όλους 
και καλή φωτογράφιση στην Δημοτική Αρχή!!!


Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη.
Δημοτική σύμβουλος Συνδυασμού Ευθύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.