Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις για τη διαφορετικότητα διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και οι φορείς ΑΜΕΑ του νομού Πιερίας




            Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό την προώθηση δράσεων που θα επισημάνουν αφενός τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, και θα ευαισθητοποιήσουν αφετέρου το σύνολο της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.
            Με την ευκαιρία της Ημέρας, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και οι φορείς ΑΜΕΑ του νομού Πιερίας διοργανώνουν ανοιχτές εκδηλώσεις την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.
            Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30πμ στο Κλειστό Γυμναστήριο Β' ΔΑΚ θα πραγματοποιηθεί τουρνουά καλαθοσφαίρισης μικτών ομάδων με τη συμμετοχή της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης, του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης,  του 4ου και του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα στις 5.30μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Δρ. Ειρήνης Αναγνώστου-Κελεπούρη  με θέμα «Η μαθησιακή και κοινωνική ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ο ρόλος του σχολείου και της κοινωνίας».

             Με τις εκδηλώσεις αυτές, που για πρώτη φορά διοργανώνονται σε αυτή την έκταση και με τη συνεργασία τόσων φορέων, εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία και «φωτίζουμε» τις «ειδικές» ικανότητές τους. Είναι  εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης, ότι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.