Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδήλωση της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας με ομιλητή τον Διαβητολόγο Ιωάννη Τούρτα









ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ 27, ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ)

Ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας για την υπογλυκαιμία

* ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥΡΤΑ
* ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΡΙΑΣ», ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Εκδήλωση με θέμα την υπογλυκαιμία και την αντιμετώπισή της πραγματοποίησε η Ένωση Διαβητικών Πιερίας, στα γραφεία τού Συλλόγου (Π.Π. Γερμανού 27, 1ος όροφος), με ομιλητή τον Παθολόγο – ΔιαβητολόγοΙωάννη Τούρτα. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΡΙΑΣ»,Ιορδάνης Παπαδόπουλος, με τον οποίο, ως γνωστόν, συνεργάστηκε η Ένωση Διαβητικών στη διοργάνωση του Τριάθλου στο AlmiraBeachBar.
Η Πρόεδρος της Ένωσης, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, καλωσόρισε τόσο τους κυρίους Τούρτα και Παπαδόπουλο όσο και τον κόσμο, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση παρόλη τη βροχή που είχε έπεφτε εκείνη τη μέρα.
Μετά το καλωσόρισμα, οΔιαβητολόγος κ. Τούρτας, Διαβητικός και ο ίδιος, έκανε ενημέρωση για το τι είναι υπογλυκαιμία αλλά και πώς γίνεται η ορθή αντιμετώπισή της.
Από την πλευρά του ο Ιορδάνης Παπαδόπουλοςενημέρωσεγια το πώς ένα άτομο που έχει σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να τριαθλείται και να είναι καλύτερη η ποιότητα ζωής του. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα άτομα που έχουν σακχαρώδη διαβήτη, μπορούν να τριαθλούνται, να κάνουν δηλαδή κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο όπως ακριβώς ένας αθλητής που είναι απολύτως υγιής.
Και οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στο πόσο σημαντική είναι η ορθή διατροφή, η εκπαίδευση και η προπόνηση στην καθημερινότητα των Διαβητικών. Μάλιστα, πρότειναν στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη να πραγματοποιούν καθημερινό περπάτημα, διότι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου.
Επί των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες υπέβαλαν ερωτήσεις προς τους ομιλητές σχετικά με την υπογλυκαιμία και με το πώς, κατά περίπτωση, μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.
Μετά το πέρας τής συζήτησης, η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ουσταμπασίδου ευχαρίστησε τους κυρίους Τούρτα και Παπαδόπουλο για την παρουσία τους, για τη διαδραστική ομιλία τους αλλά και για το γεγονός ότι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν και σε άλλες διαδραστικες συναντήσεις.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εγγραφές νέων μελών στην Ένωση Διαβητικών και με την παράθεση ενός μικρού μπουφέ ενώ η βραδιά έκλεισε ευχάριστα με συζήτηση και όμορφη μουσική στον εξώστη των Γραφείων τού Συλλόγου. [opb][op14]


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.